Krispig filodespirog med betor och halloumi

Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Krispig filodespirog med betor och halloumi

Krispiga filodegspiroger fylls här med rödbetor och halloumi. Rosmarin, pumpafrön och vitlök ger en fin smak och filodegen blir underbart krispig i ugnen. Servera tillsammans med fluffigt ris, grönsallad och en sås gjord på yoghurt och honung. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2018

Krispig filodespirog med betor och halloumi

Ingredienser

4 portioner

Piroger

270 g filodeg
1/2 purjolök
200 g färsk spenat
1 msk olivolja
1/2 dl rostade & saltade pumpakärnor
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1/2 kruka rosmarin
2 förp halloumi (à 200 g)
500 g rödbetor
2 msk smör
4 port ris eller annat gryn

Honungsyoghurt

2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk flytande honung
salt
peppar

Till servering

125 g sallad (gärna gårdssallad)

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat

Kommentarer

På bilden har de snitt tvärs över, när görs de?

Helena

2023-01-31

Undrar som nedan fråga. Ska rödbetorna vara förkokta? De kommer inte bli färdiga på 15 min i ugn i klyftor.

Helena

2023-01-31

Är rödbetorna förkokta?

Ingrid

2022-03-19

Näringsvärde per portion

Energi3373 KJ / 807 kCal
Fett30 g
Salt4.89 g
Kolhydrater102 g
Protein27 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Samosas med ärtor och räkor med morotssallad
Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Filodegsknyten med fetaost och spenat
Betyg 4.5 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Halloumifries
Betyg 4.4 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rotfrukts- och halloumifyllda filodegpiroger
Betyg 3.2 av 5.187 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Stekt filodegsbröd med ostfyllning
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rotfruktspytt med rosmarin och halloumi
Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad