Krispig filodespirog med betor och halloumi

12
0
Krispig filodespirog med betor och halloumi

Krispiga filodegspiroger fylls här med rödbetor och halloumi. Rosmarin, pumpafrön och vitlök ger en fin smak och filodegen blir underbart krispig i ugnen. Servera tillsammans med fluffigt ris, grönsallad och en sås gjord på yoghurt och honung. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2018

Krispig filodespirog med betor och halloumi

Ingredienser

4 portioner

Piroger

270 g
filodeg
1/2
purjolök
200 g
färsk spenat
1 msk
olivolja
1/2 dl
rostade & saltade pumpakärnor
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
1/2
kruka rosmarin
2
förp halloumi (à 200 g)
500 g
rödbetor
2 msk
smör
4
port ris eller annat gryn

Honungsyoghurt

2 dl
matlagningsyoghurt
1 tsk
flytande honung
-
salt
-
peppar

Till servering

125 g
sallad (gärna gårdssallad)

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd halloumi, matfett och matyoghurt utan laktos.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3373 KJ / 807 kCal
Fett 30 g
Salt 4.89 g
Kolhydrater 102 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept