Krispig filodespirog med betor och halloumi

12
1
Krispig filodespirog med betor och halloumi

Krispiga filodegspiroger fylls här med rödbetor och halloumi. Rosmarin, pumpafrön och vitlök ger en fin smak och filodegen blir underbart krispig i ugnen. Servera tillsammans med fluffigt ris, grönsallad och en sås gjord på yoghurt och honung. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2018

Krispig filodespirog med betor och halloumi

Ingredienser

4 portioner

Piroger

270 g filodeg
1/2 purjolök
200 g färsk spenat
1 msk olivolja
1/2 dl rostade & saltade pumpakärnor
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1/2 kruka rosmarin
2 förp halloumi (à 200 g)
500 g rödbetor
2 msk smör
4 port ris eller annat gryn

Honungsyoghurt

2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk flytande honung
salt
peppar

Till servering

125 g sallad (gärna gårdssallad)

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd halloumi, matfett och matyoghurt utan laktos.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Ingrid

2022-03-19

Är rödbetorna förkokta?

Näringsvärde per portion

Energi 3373 KJ / 807 kCal
Fett 30 g
Salt 4.89 g
Kolhydrater 102 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden