Krispig filodespirog med betor och halloumi
Krispiga filodegspiroger fylls här med rödbetor och halloumi. Rosmarin, pumpafrön och vitlök ger en fin smak och filodegen blir underbart krispig i ugnen. Servera tillsammans med fluffigt ris, grönsallad och en sås gjord på yoghurt och honung. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2018
Ingredienser
4 portioner
Piroger
270 g filodeg
1/2 purjolök
200 g färsk spenat
1 msk olivolja
1/2 dl rostade & saltade pumpakärnor
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1/2 kruka rosmarin
2 förp halloumi (à 200 g)
500 g rödbetor
2 msk smör
4 port ris eller annat gryn
Honungsyoghurt
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk flytande honung
salt
peppar
Till servering
125 g sallad (gärna gårdssallad)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3373 KJ / 807 kCal
Fett30 g
Salt4.89 g
Kolhydrater102 g
Protein27 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
På bilden har de snitt tvärs över, när görs de?
Helena
2023-01-31Undrar som nedan fråga. Ska rödbetorna vara förkokta? De kommer inte bli färdiga på 15 min i ugn i klyftor.
Helena
2023-01-31Är rödbetorna förkokta?
Ingrid
2022-03-19