Rotfrukts- och fetaostfylld filodegspirog

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
0
Rotfrukts- och fetaostfylld filodegspirog

Testa något nytt i form av dessa goda filodegspiroger fyllda med råkost, krämig fetaost och rödbetor. Servera pirogerna med krispig gårdssallad, fluffigt ris och en krämig yoghurt sås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2018

Rotfrukts- och fetaostfylld filodegspirog

Ingredienser

4 portioner

Fyllning

1/2   purjolök
275 g  råkostsallad
1/2 dl  solrosfrön
1   vitlöksklyfta
1 msk  olivolja
salt
peppar
1 1/2 tsk  rosmarin
500 g  förkokta rödbetor
200 g  fetaost

Pirog

2 msk  smör
250 g  färsk filodeg
4   port ris eller annat gryn

Sås

2 dl  matyoghurt
1 tsk  honung

Till servering

1/2   påse sallad (à 125 g, gärna gårdssallad)

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd feta, matfett och matyoghurt utan laktos.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3606 KJ / 862 kCal
Fett34 g
Salt4 g
Kolhydrater107 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Filodegsknyten med fetaost och spenat
Betyg 4.4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad fänkål med grynsallad
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Samosas med ärtor och räkor med morotssallad
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Krispig filodespirog med betor och halloumi
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Turkiska fetaostknyten
Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga