Rotfrukts- och fetaostfylld filodegspirog

3
0
Rotfrukts- och fetaostfylld filodegspirog

Testa något nytt i form av dessa goda filodegspiroger fyllda med råkost, krämig fetaost och rödbetor. Servera pirogerna med krispig gårdssallad, fluffigt ris och en krämig yoghurt sås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2018

Rotfrukts- och fetaostfylld filodegspirog

Ingredienser

4 portioner

Fyllning

1/2 purjolök
275 g råkostsallad
1/2 dl solrosfrön
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt
peppar
1 1/2 tsk rosmarin
500 g förkokta rödbetor
200 g fetaost

Pirog

2 msk smör
250 g färsk filodeg
4 port ris eller annat gryn

Sås

2 dl matyoghurt
1 tsk honung

Till servering

1/2 påse sallad (à 125 g, gärna gårdssallad)

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd feta, matfett och matyoghurt utan laktos.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3606 KJ / 862 kCal
Fett 34 g
Salt 4 g
Kolhydrater 107 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden