Saltgurka

41
15
Saltgurka

Uppskattad västeråsgurka i ättikslag. Förgyll din vardagsmat eller förhöj dina smörgåsar med denna underbara saltgurka i ättikslag. Saltgurkan ska ligga i ättikslagen i tre veckor, men det är lätt värt att vänta på.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Saltgurka

Ingredienser

1 sats
2 kg västeråsgurka
2 l vatten
2 dl grovt salt
svartvinbärsblad
dillkronor
tunna skivor av pepparrot
1 1/2 tsk vitpepparkorn
2 bitar färsk eller torkad hel ingefära

Ättikslag

1 1/4 dl ättiksprit (12%)
2 l vatten
2 dl grovt salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Receptet har uppdaterats sept 2020.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 1 sats.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Caroline

2022-10-30

Riktigt god knaprig gurka som uppskattades av hela familjen. Vi använde dock inte ingefära eller pepparrot

Susanna

2022-09-05

Kan jag göra saltgurka med slang gurka?

Susanne

2022-08-19

Vattnet som saltgurkorna ska ligga i ett dygn är det samma vatten som jag kokar lagen på senare?