Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lenas chiligurkor

Lenas chiligurkor är läckra, delikata och inlagda gurkor med mycket smak från den ljuvliga inläggningen med smaker av chili, lök, pepparrot och dill. Chiligurkorna är goda som snacks eller som tillbehör till måltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär västeråsgurkan i 1/2 cm tjocka skivor.
  2. Skala och skär löken i skivor.
  3. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukt, skala och skiva pepparroten tunt.
  4. Varva gurka, lök, chili, dillkronor, pepparrot och senapsfrön i glasburkar.
  5. Lag: Koka upp ättiksprit, vatten, socker och salt i en kastrull.
  6. Slå den varma lagen över gurkorna och sätt på locket. Låt vila i kylen en vecka.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 1/2 kg västeråsgurka
  • 2 gula lökar
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 4 cm pepparrot
  • 2 dillkronor
  • 1 msk gula senapsfrön
Lag
  • 1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 msk salt
Lägg till i inköpslistan