Inlagd gurka med pepparrot

Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
7
Inlagd gurka med pepparrot

Klassisk inläggning med västeråsgurka, där en rejäl laddning färsk pepparrot ger en pigg smakbrytning. Servera till stek, grytor eller som smörgåspålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Inlagd gurka med pepparrot

Ingredienser

ca 3 liter
1 kg västeråsgurka
2 msk salt

Lag

2 l vatten
1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
3 dl socker
1 1/2 dl salt
15 dillkronor
100 g hyvlad pepparrot

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Hej Gjorde en sats för en vecka sedan Tycker gurkorna är för skarpa i smaken Lite för mkt ättikssmak saltsmak Kan jag koka upp en sockerlag o fylla på o burkarna nu efteråt eller ska jag vänta o smaka av längre fram Mvh Roger Jönköping

Roger

2022-09-06

Inga senapsfrön, jag ökar sockermängden.

Bo

2022-07-31

Mängden socker i receptet kan väl ändå inte vara rätt om man jämför andra och mina gamla väl använda recept. tänkte jag skulle prova ett nytt denna gång, men där finns ju ingen smak på inläggningsvätskan. Vad är motiveringen till 3 teskedar socker, är det sockerfri motivering?

Rosa

2019-08-15

Hej Rosa! Detta är inte en klassisk 1-2-3-lag utan en annan variant av inläggning, därav mindre socker. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-08-15

Näringsvärde per liter

Näringsvärdet är beräknat per liter.
Energi485 KJ / 116 kCal
Fett0.4 g
Salt2.35 g
Kolhydrater22 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Lenas chiligurkor
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saltgurka
Betyg 4.1 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillpicklade gurkstavar med pepparrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sill med somriga pickles
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Syrlig fänkålssallad med pepparrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pressgurka
Betyg 4.4 av 5.
609 personer har röstat
Över 60 min att tillaga