ÖVER 60 MIN | Medel

Inlagd gurka med pepparrot

Klassisk inläggning med västeråsgurka, där en rejäl laddning färsk pepparrot ger en pigg smakbrytning. Servera till stek, grytor eller som smörgåspålägg.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger ca 3 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och borsta gurkorna noga. Stick hål i gurkorna med en grov nål.
  2. Blanda gurkorna med salt och låt stå i 2-3 timmar. Skölj sedan av och skiva gurkorna.
  3. Lag: Koka upp vatten, ättika, socker och salt. Låt svalna.
  4. Varva krondill, pepparrot och gurka i en väl rengjord glasburk.
  5. Häll på lagen. Var noga med att lagen täcker gurkorna.
  6. Låt gurkorna stå svalt i minst en vecka, gärna längre.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per liter.

Ingredienser

Portioner: Ger ca 3 liter
  • 1 kg västeråsgurka
  • 2 msk salt
Lag
  • 2 l vatten
  • 1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 tsk socker
  • 1 1/2 dl salt
  • 15 dillkronor
  • 100 g hyvlad pepparrot

Näringsvärde
Per portion

Energi 485 kJ / 116 kCal