Inlagd gurka med pepparrot

12
7
Inlagd gurka med pepparrot

Klassisk inläggning med västeråsgurka, där en rejäl laddning färsk pepparrot ger en pigg smakbrytning. Servera till stek, grytor eller som smörgåspålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Inlagd gurka med pepparrot

Ingredienser

Ger ca 3 liter
1 kg västeråsgurka
2 msk salt

Lag

2 l vatten
1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
3 dl socker
1 1/2 dl salt
15 dillkronor
100 g hyvlad pepparrot

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per liter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Roger

2022-09-06

Hej Gjorde en sats för en vecka sedan Tycker gurkorna är för skarpa i smaken Lite för mkt ättikssmak saltsmak Kan jag koka upp en sockerlag o fylla på o burkarna nu efteråt eller ska jag vänta o smaka av längre fram Mvh Roger Jönköping

Bo

2022-07-31

Inga senapsfrön, jag ökar sockermängden.

Rosa

2019-08-15

Mängden socker i receptet kan väl ändå inte vara rätt om man jämför andra och mina gamla väl använda recept. tänkte jag skulle prova ett nytt denna gång, men där finns ju ingen smak på inläggningsvätskan. Vad är motiveringen till 3 teskedar socker, är det sockerfri motivering?

Redaktionen ICAse

2019-08-15

Hej Rosa! Detta är inte en klassisk 1-2-3-lag utan en annan variant av inläggning, därav mindre socker. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 485 KJ / 116 kCal
Fett 0.4 g
Salt 2.35 g
Kolhydrater 22 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden