Inlagd gurka med pepparrot

7
5
Inlagd gurka med pepparrot

Klassisk inläggning med västeråsgurka, där en rejäl laddning färsk pepparrot ger en pigg smakbrytning. Servera till stek, grytor eller som smörgåspålägg.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Inlagd gurka med pepparrot

Ingredienser

Ger ca 3 liter
1 kg
västeråsgurka
2 msk
salt

Lag

2 l
vatten
1 1/2 dl
ättiksprit (12 %)
3 tsk
socker
1 1/2 dl
salt
15
dillkronor
100 g
hyvlad pepparrot

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per liter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Rosa

2019-08-15

Mängden socker i receptet kan väl ändå inte vara rätt om man jämför andra och mina gamla väl använda recept. tänkte jag skulle prova ett nytt denna gång, men där finns ju ingen smak på inläggningsvätskan. Vad är motiveringen till 3 teskedar socker, är det sockerfri motivering?

Redaktionen ICAse

2019-08-15

Hej Rosa! Detta är inte en klassisk 1-2-3-lag utan en annan variant av inläggning, därav mindre socker. Hälsningar Michelle

Marianne

2019-07-30

Inga senapsfrön

Agneta

2018-07-30

2 msk salt för 3 liter? Vore bättre det stod med direkt i receptet

Redaktionen ICAse

2018-07-31

Hej Agneta! Tack för din synpunkt, vi har nu korrigerat i texten. Lycka till med gurkorna! Hälsningar, Terese

Näringsvärde per portion

Energi 485 KJ / 116 kCal
Fett 0.4 g
Salt 2.35 g
Kolhydrater 22 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept