Inlagda rödbetor
Inlagda rödbetor är ett klassiskt tillbehör till många av våra recept inom husmanskost, inte minst till pyttipanna! Att lägga in rödbetor är enkelt och blir så mycket godare när man gjort dem själv. Bäst resultat får du om du förvarar rödbetorna svalt några dygn innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
1 sats
2 tsk salt
2 l vatten
1 kg färska rödbetor
Lag
9 dl vatten
2 dl ättika (12%)
3 dl strösocker
10 vitpepparkorn
10 hela nejlikor
2 lagerblad
1 cm bit pepparrot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Riktigt god inläggning.
Anna
2024-09-18Pepparoten ger inte bara en god smak, den har en konserverande effekt.... har jag fått lära mig.
Annika
2024-02-04Ett recept jag alltid följer dock har jag inte mycket kryddor i utan kör med lagerblad och lite pepparkorn bara, det räcker gott.
Jenny
2024-01-02