Inlagda rödbetor

70
12
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor är ett klassiskt tillbehör till många av våra recept inom husmanskost, inte minst till pyttipanna! Att lägga in rödbetor är enkelt och blir så mycket godare när man gjort dem själv. Bäst resultat får du om du förvarar rödbetorna svalt några dygn innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Inlagda rödbetor

Ingredienser

1 sats
2 tsk salt
2 l vatten
1 kg färska rödbetor

Lag

9 dl vatten
2 dl ättika (12%)
3 dl strösocker
10 vitpepparkorn
10 hela nejlikor
2 lagerblad
1 cm bit pepparrot

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Använd plasthandskar när du gnider av skalet så slipper du bli röd om händerna.

Vad tyckte du om receptet?

70

Kommentarer

Karine

2022-08-14

Går lika bra med gulbetor och polkapetor.

Lena

2022-07-03

Enkelt och gott

Britt-marie

2022-03-10

Ett mycket bra recept. Köpte flera kg billiga rödbetor i höstas. Såg idag (mars)att en påse med frön kostade 42kr, så jag köper rödbetor och gör ny inläggning till hösten och tjänar slantar.