Inlagda rödbetor

Betyg 4.1 av 5.
108 personer har röstat
26
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor är ett klassiskt tillbehör till många av våra recept inom husmanskost, inte minst till pyttipanna! Att lägga in rödbetor är enkelt och blir så mycket godare när man gjort dem själv. Bäst resultat får du om du förvarar rödbetorna svalt några dygn innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Inlagda rödbetor

Ingredienser

1 sats
2 tsk  salt
2 l  vatten
1 kg  färska rödbetor

Lag

9 dl  vatten
2 dl  ättika (12%)
3 dl  strösocker
10   vitpepparkorn
10   hela nejlikor
2   lagerblad
1 cm  bit pepparrot

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Använd plasthandskar när du gnider av skalet så slipper du bli röd om händerna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
108 personer har röstat

Kommentarer

Pepparoten ger inte bara en god smak, den har en konserverande effekt.... har jag fått lära mig.

Annika

2024-02-04

Ett recept jag alltid följer dock har jag inte mycket kryddor i utan kör med lagerblad och lite pepparkorn bara, det räcker gott.

Jenny

2024-01-02

Enkelt och gott.

Amanda dora

2023-12-21

Testa liknande recept

Picklad rödkål och rödlök med kanel och nejlika
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk kalvsylta
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörrebröd med strömming och rödbetor
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddsill med citron
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inläggningslag
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
5-minuterssill med äpple rödbeta och pepparrot
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga