Inlagda rödbetor

Betyg 4.2 av 5.
119 personer har röstat
27
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor är ett klassiskt tillbehör till många av våra recept inom husmanskost, inte minst till pyttipanna! Att lägga in rödbetor är enkelt och blir så mycket godare när man gjort dem själv. Bäst resultat får du om du förvarar rödbetorna svalt några dygn innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Inlagda rödbetor

Ingredienser

1 sats
2 tsk salt
2 l vatten
1 kg färska rödbetor

Lag

9 dl vatten
2 dl ättika (12%)
3 dl strösocker
10 vitpepparkorn
10 hela nejlikor
2 lagerblad
1 cm bit pepparrot

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
119 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt god inläggning.

Anna

2024-09-18

Pepparoten ger inte bara en god smak, den har en konserverande effekt.... har jag fått lära mig.

Annika

2024-02-04

Ett recept jag alltid följer dock har jag inte mycket kryddor i utan kör med lagerblad och lite pepparkorn bara, det räcker gott.

Jenny

2024-01-02

Testa liknande recept

Picklad rödkål och rödlök med kanel och nejlika
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddsill med citron
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sillag för inläggning
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löksill med portvin
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Caribbean-rub
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kokt oxbringa med mandelpotatis och rotfrukter
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga