Inlagda rödbetor

13
6
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor är ett klassiskt tillbehör till många av våra recept inom husmanskost, inte minst till pyttipanna! Att lägga in rödbetor är enkelt och blir så mycket godare när man gjort dem själv. Bäst resultat får du om du förvarar rödbetorna svalt några dygn innan servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Inlagda rödbetor

Ingredienser

1 sats
2 tsk
salt
2 l
vatten
1 kg
färska rödbetor

Lag

9 dl
vatten
2 dl
ättika (12%)
3 dl
strösocker
10
vitpepparkorn
10
hela nejlikor
2
lagerblad
1 cm
bit pepparrot

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Använd plasthandskar när du gnider av skalet så slipper du bli röd om händerna.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Anneli

2021-02-21

Hur ser egen inlagda rödbetor ut efter lång förvaring? Är det farligt att äta?

Redaktionen ICAse

2021-02-22

Hej Anneli! Inlagda rödbetor kan tappa färg efter lång förvaring. Det bästa sättet att avgöra hållbarheten är att titta, lukta och smaka. Ser, luktar eller smakar det illa så ska du inte äta det! Hälsningar Elina

Håkan

2020-10-04

Kan man skiva rödbetorna till detta recept ?

Redaktionen ICAse

2020-10-14

Hej Håkan! Det går fint att skiva rödbetorna när de är kokta och lägga i lagen. Hälsningar Ulrika

Eva

2020-09-09

Kan man inte få en vikt på rödbetor UTAN blast? Jag kokar ju inte blasten så förstår inte varför den vikten ska vara inkluderad

Redaktionen ICAse

2020-09-16

Hej Eva! Vi har förtydligat ingrediensen i receptet till färska rödbetor. Vikten är alltså utan blast. Lycka till med inläggningen. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept