Salsiccia med fänkål och mos

12
1
Salsiccia med fänkål och mos

En kryddig korvrätt av salsiccia med fänkål och mos. Fänkålen strimlas och kokas ihop med ärtorna för att sedan blandas med senap, vinäger och vatten i en skål. Den kryddiga korven steks tills den får en fin och krispig yta och serveras sedan med fänkålsblandningen och ett fluffigt potatismos.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2015

Salsiccia med fänkål och mos

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 fänkål
1/2 ask gröna ärtor (à 250 g)
1 msk senap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
salt och peppar
2 förp salsiccia korv (à 240 g)
1 tsk olja
2 dl mjölk

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Markus

2015-02-09

Salsiccia korven och uppskattas inte som kommer recepten ganska ofta .

Näringsvärde per portion

Energi 2414 KJ / 579 kCal
Fett 25 g
Salt 3.37 g
Kolhydrater 50 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden