Salsiccia med fänkål och mos
En kryddig korvrätt av salsiccia med fänkål och mos. Fänkålen strimlas och kokas ihop med ärtorna för att sedan blandas med senap, vinäger och vatten i en skål. Den kryddiga korven steks tills den får en fin och krispig yta och serveras sedan med fänkålsblandningen och ett fluffigt potatismos.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 fänkål
1/2 ask gröna ärtor (à 250 g)
1 msk senap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
salt
peppar
2 förp salsiccia korv (à 240 g)
1 tsk olja
2 dl mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2414 KJ / 579 kCal
Fett25 g
Salt3.37 g
Kolhydrater50 g
Protein35 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Salsiccia korven och uppskattas inte som kommer recepten ganska ofta .
Markus
2015-02-09