Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Salsiccia med fänkål och mos

En kryddig korvrätt av salsiccia med fänkål och mos. Fänkålen strimlas och kokas ihop med ärtorna för att sedan blandas med senap, vinäger och vatten i en skål. Den kryddiga korven steks tills den får en fin och krispig yta och serveras sedan med fänkålsblandningen och ett fluffigt potatismos.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, skiva och koka potatisen.
  2. Ansa och strimla fänkålen. Koka den någon minut i saltat vatten tillsammans med ärterna. Låt rinna av.
  3. Blanda senap, vinäger och vatten i en skål. Vänd ner fänkål och ärter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek korven runt om i oljan i en stekpanna ca 10 minuter.
  5. Pressa potatisen och vispa ner varm mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera korven med potatismos och fänkål.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 fänkål
  • 1/2 ask gröna ärter (à 250 g)
  • 1 msk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • salt och peppar
  • 2 förp salsiccia korv (à 240 g)
  • 1 tsk olja
  • 2 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2414 kJ / 579 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept