Salsicciapasta med zucchini och mangold | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Salsicciapasta med zucchini och mangold

En busenkel pastarätt som är en explosion av smaker och dofter. Salsicciakorven ger såsen en underbar mustighet och balanseras upp av zucchinin och tomatsåsens friskhet. Låt såsen puttra tills smakerna gift sig och servera med al dente tagliatelle och små mangoldblad. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Dela zucchinin på längden och skär i halvmånar. Skala och skiva löken.
  3. Fräs zucchini och lök i oljan i en stekpanna.
  4. Dela korven och skrapa ur färsen.
  5. Tillsätt smulad korvfärs och fräs ytterligare ett par minuter. Sänk värmen och tillsätt körsbärstomater, tomatpuré och vatten. Låt sjuda ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Servera pastan med salsicciasås och mangold.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1/2 zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 tsk olja
  • 300 g färsk salsiccia
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • 2 port tagliatelle
  • 65 g röd mangold
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3178 kJ / 760 kCal