Pappardelle med salsiccia, fänkål och rosmarin

Betyg 3.4 av 5.
79 personer har röstat
0
Pappardelle med salsiccia, fänkål och rosmarin

Pappardelle är en bredare form av pasta. När du kokar den lagom får du ett gott tuggmotstånd som gör sig strålande i kombination med den kryddiga salsiccian. Rör ihop och toppa med lite riven parmesan så är du framme i pastahimlen!

Pappardelle med salsiccia, fänkål och rosmarin

Ingredienser

4 portioner

Pastasås

1 rödlök
1 stor vitlöksklyfta
1 fänkål
3 tomater
350 g färsk salsiccia
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 tsk hackad färsk eller torkad rosmarin
3 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller tärning)
salt
svartpeppar

Pasta

4 port papardelle

Till servering

parmesan
sallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
79 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2708 KJ / 647 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater67 g
Protein34 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tomat- och olivpanna med salsiccia
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad salsiccia med piadinabröd
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salsiccia med bönpasta och zuccini
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta penne med salsiccia, sparris och ärtor
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salsiccia med fänkål och mos
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linsfusilli med salsiccia och kronärtskockor
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga