Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pappardelle med salsiccia, fänkål och rosmarin

Pappardelle är en bredare form av pasta. När du kokar den lagom får du ett gott tuggmotstånd som gör sig strålande i kombination med den kryddiga salsiccian. Rör ihop och toppa med lite riven parmesan så är du framme i pastahimlen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Skala rödlöken och vitlöken, dela och skiva rödlöken tunt och skiva vitlöken. Ansa, ta bort rotstocken och skär fänkålen i mindre bitar. Dela tomaterna, krama ur kärnorna och skär tomatköttet i små tärningar. Kläm ut smeten ur salsiccian till små bollar.
  2. Stek lök, vitlök och fänkål i olivoljan i en stekpanna på medelvärme tills det börjar bli mjukt. Rör ner tomattärningarna, tomatpurén och rosmarin och stek ytterligare 2 minuter. Tillsätt buljongen och låt den koka upp. Lägg i salsiccian och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och blanda med såsen.
  4. Till servering: Servera med hyvlad parmesan och sallad.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på salsiccian och buljongen, i övrigt fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanen eller byt ut den mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Pastasås
  • 1 rödlök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 fänkål
  • 3 tomater
  • 350 g färsk salsiccia
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk hackad färsk eller torkad rosmarin
  • 3 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller tärning)
  • salt och svartpeppar
Pasta
  • 4 port papardelle
Till servering
  • parmesanost
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2708 kJ / 647 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept