Pappardelle med salsiccia, fänkål och rosmarin
Pappardelle är en bredare form av pasta. När du kokar den lagom får du ett gott tuggmotstånd som gör sig strålande i kombination med den kryddiga salsiccian. Rör ihop och toppa med lite riven parmesan så är du framme i pastahimlen!
Ingredienser
4 portioner
Pastasås
1 rödlök
1 stor vitlöksklyfta
1 fänkål
3 tomater
350 g färsk salsiccia
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 tsk hackad färsk eller torkad rosmarin
3 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller tärning)
salt
svartpeppar
Pasta
4 port papardelle
Till servering
parmesan
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2708 KJ / 647 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater67 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer