Pappardelle med salsiccia, fänkål och rosmarin

77
0
Pappardelle med salsiccia, fänkål och rosmarin

Pappardelle är en bredare form av pasta. När du kokar den lagom får du ett gott tuggmotstånd som gör sig strålande i kombination med den kryddiga salsiccian. Rör ihop och toppa med lite riven parmesan så är du framme i pastahimlen!

Pappardelle med salsiccia, fänkål och rosmarin

Ingredienser

4 portioner

Pastasås

1 rödlök
1 stor vitlöksklyfta
1 fänkål
3 tomater
350 g färsk salsiccia
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 tsk hackad färsk eller torkad rosmarin
3 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller tärning)
salt och svartpeppar

Pasta

4 port papardelle

Till servering

parmesan
sallad

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på salsiccian och buljongen, i övrigt fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanen eller byt ut den mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

77

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2708 KJ / 647 kCal
Fett 26 g
Salt 3 g
Kolhydrater 67 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden