Vild lappskojs

7
2
Vild lappskojs

Många minns lappskojsen från skolan. Det här är något helt annat! Vild lappskojs med fluffigt potatismos och fräst viltskav är en riktig vinterrätt som passar hela familjen. Rödbetor är självklart tillbehör!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2012

Vild lappskojs

Ingredienser

4 portioner
ca 240 g viltmästarskav
900 g mjölig potatis
1 msk olja
salt och peppar
1/2 tsk timjan
250 g gröna ärtor
2 dl mjölk gärna 1,5 %
2 msk smör eller margarin
rödbetor till servering

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot mjölkfritt ris-, havre eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Viveca

2013-07-31

Älskar viltskav och lapskojs i vanliga fall men det här receptet var inte så bra tyvärr.

Sofia

2012-11-27

Ett alternativt sätt att laga till viltskaven som föll mig i smaken.

Näringsvärde per portion

Energi 1839 KJ / 441 kCal
Fett 148 g
Kolhydrater 505 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden