Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Vild lappskojs

Många minns lappskojsen från skolan. Det här är något helt annat! Vild lappskojs med fluffigt potatismos och fräst viltskav är en riktig vinterrätt som passar hela familjen. Rödbetor är självklart tillbehör!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina skaven.
  2. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den tills den blir mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Stek skaven i oljan. Salta, peppra och krydda med timjan.
  4. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Häll av vattnet till potatisen och häll i mjölken och matfettet. Vispa potatisen till ett fluffigt mos. Vänd ner skaven när moset är klart. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera lappskojsen tillsammans med ärterna och rödbetor.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot mjölkfritt ris-, havre eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 240 g viltmästarskav
  • 900 g mjölig potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 tsk timjan
  • 250 g gröna ärter
  • 2 dl mjölk gärna 1,5 %
  • 2 msk smör eller margarin
  • rödbetor till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1839 kJ / 441 kCal