Vild lappskojs
Många minns lappskojsen från skolan. Det här är något helt annat! Vild lappskojs med fluffigt potatismos och fräst viltskav är en riktig vinterrätt som passar hela familjen. Rödbetor är självklart tillbehör!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2012
Ingredienser
4 portioner
ca 240 g viltmästarskav
900 g mjölig potatis
1 msk olja
salt
peppar
1/2 tsk timjan
250 g gröna ärtor
2 dl mjölk gärna 1,5 %
2 msk smör eller margarin
rödbetor till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1839 KJ / 441 kCal
Fett14.8 g
Kolhydrater50.5 g
Protein21 g
Kommentarer
Älskar viltskav och lapskojs i vanliga fall men det här receptet var inte så bra tyvärr.
Viveca
2013-07-31Ett alternativt sätt att laga till viltskaven som föll mig i smaken.
Sofia
2012-11-27