Vild lappskojs

Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
2
Vild lappskojs

Många minns lappskojsen från skolan. Det här är något helt annat! Vild lappskojs med fluffigt potatismos och fräst viltskav är en riktig vinterrätt som passar hela familjen. Rödbetor är självklart tillbehör!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2012

Vild lappskojs

Ingredienser

4 portioner
ca 240 g  viltmästarskav
900 g  mjölig potatis
1 msk  olja
salt och peppar
1/2 tsk  timjan
250 g  gröna ärtor
2 dl  mjölk gärna 1,5 %
2 msk  smör eller margarin
rödbetor till servering

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot mjölkfritt ris-, havre eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Älskar viltskav och lapskojs i vanliga fall men det här receptet var inte så bra tyvärr.

Viveca

2013-07-31

Ett alternativt sätt att laga till viltskaven som föll mig i smaken.

Sofia

2012-11-27

Näringsvärde per portion

Energi1839 KJ / 441 kCal
Fett14.8 g
Kolhydrater50.5 g
Protein21 g

Testa liknande recept

Lappskojs på skav
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bangers and Mash
Betyg 4.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med ärter i varm senapsvinägrett
Betyg 2.9 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citronkotlett med mos på kronärtskocka
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostwurst med grönt ärtmos
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salsiccia med fänkål och mos
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga