Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Krusbärssylt med kanel

Att skörda egna krusbär är en ynnest, men man kan även hitta dem i frysdisken. Den här krusbärssylten med kanel är perfekt till pannkakor, i filen eller på frukostmackan. Söt, syrlig och olika i färgen beroende på krusbärssort.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger ca 1 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa och skölj bären. Lägg dem i en kastrull.
  2. Tillsätt socker och kanelstång. Låt småkoka 15–20 minuter, rör om då och då. Låt svalna. Fyll i väl rengjorda burkar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: Ger ca 1 liter
  • 1 kg krusbär (färska eller frysta, tinade)
  • 5 dl syltsocker
  • 1 kanelstång
Lägg till i inköpslistan