Krusbärskyckling | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Krusbärskyckling

Mycket intressant krusbärskyckling. Underbar som bjudrätt med nya spännande och mustiga smaker av kyckling, krusbär, rosmarin, vitt vin, vitlök och honung.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Dela kycklingklubborna i ben och lår. Krydda med salt, svartpeppar och rosmarin.
  3. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna 3–4 minuter. Ställ åt sidan.
  4. Skala och finhacka vitlöken. Snoppa krusbären.
  5. Lägg vitlök och krusbär i en ugnssäker form. Ringla över vin och honung.
  6. Lägg på kycklingen. Stek i mitten av ugnen tills kycklingen är färdig, ca 30 minuter. Garnera med lite färsk rosmarin och strö över flingsalt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl krusbär
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 msk flytande honung
Garnering
  • färsk rosmarin
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan