Fermenterad tomatsalsa

6
2
Fermenterad tomatsalsa

Fermenterad tomatsalsa med smak av chili är ett perfekt inslag på tacobordet – tänk på att göra den några dagar i förväg bara! Hackad koriander sätter sista touchen och vänds ner strax före servering.

Fermenterad tomatsalsa

Ingredienser

ca 6 dl
3 plommontomater
1 grön paprika
1/2 röd chili
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 tsk rödvinsvinäger
1/2 kruka koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i tex mex tillbehören som serveras till, i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Mattias

2021-10-10

Kan inte tänka mig att den håller mindre än tre veckor och skulle inte bli förvånad om den håller några månader. Om den förvaras i kylskåp efter fermenteringen. Fermentering är ju trots allt en konserveringsmetod.

Kerstin

2020-10-23

Hur länge håller sig tomatsalsan om den förvaras i kyskåp efter 3 dygn?

Redaktionen ICAse

2020-11-09

Hej Kerstin! Om du använder en väl rengjord burk, rena redskap och är noga med hygienen vid tillagning (och när du tar av salsan) så håller salsan i minst upp till en vecka i kylen. Det är alltid bra att titta, lukta och smaka för att avgöra om salsan går att äta. Hoppas att du gillar salsan! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 76 KJ / 18 kCal
Fett 0.1 g
Salt 1 g
Kolhydrater 3 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Gremolata med oliver
Gurksalsa
Gurk- och melonsalsa
Pico de gallo