Fermenterad tomatsalsa

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
2
Fermenterad tomatsalsa

Fermenterad tomatsalsa med smak av chili är ett perfekt inslag på tacobordet – tänk på att göra den några dagar i förväg bara! Hackad koriander sätter sista touchen och vänds ner strax före servering.

Fermenterad tomatsalsa

Ingredienser

ca 6 dl
3 plommontomater
1 grön paprika
1/2 röd chili
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 tsk rödvinsvinäger
1/2 kruka koriander

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Kan inte tänka mig att den håller mindre än tre veckor och skulle inte bli förvånad om den håller några månader. Om den förvaras i kylskåp efter fermenteringen. Fermentering är ju trots allt en konserveringsmetod.

Mattias

2021-10-10

Hur länge håller sig tomatsalsan om den förvaras i kyskåp efter 3 dygn?

Kerstin

2020-10-23

Hej Kerstin! Om du använder en väl rengjord burk, rena redskap och är noga med hygienen vid tillagning (och när du tar av salsan) så håller salsan i minst upp till en vecka i kylen. Det är alltid bra att titta, lukta och smaka för att avgöra om salsan går att äta. Hoppas att du gillar salsan! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-11-09

Näringsvärde per dl

Näringsberäkningen är per dl.
Energi76 KJ / 18 kCal
Fett0.1 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Gremolata med oliver
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gurk- och melonsalsa
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chili- och tomatchutney
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gurksalsa
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Salsa C-vitamin - krusbärssalsa
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och persikosalsa
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga