Fermenterad tomatsalsa

5
2
Fermenterad tomatsalsa

Fermenterad tomatsalsa med smak av chili är ett perfekt inslag på tacobordet – tänk på att göra den några dagar i förväg bara! Hackad koriander sätter sista touchen och vänds ner strax före servering.

Skriv ut
Fermenterad tomatsalsa

Ingredienser

ca 6 dl
3
plommontomater
1
grön paprika
1/2
röd chili
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1 tsk
salt
2 tsk
rödvinsvinäger
1/2
kruka koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i tex mex tillbehören som serveras till, i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Kerstin

2020-10-23

Hur länge håller sig tomatsalsan om den förvaras i kyskåp efter 3 dygn?

Redaktionen ICAse

2020-11-09

Hej Kerstin! Om du använder en väl rengjord burk, rena redskap och är noga med hygienen vid tillagning (och när du tar av salsan) så håller salsan i minst upp till en vecka i kylen. Det är alltid bra att titta, lukta och smaka för att avgöra om salsan går att äta. Hoppas att du gillar salsan! Hälsningar Elina

Kerstin

2020-10-22

Hur länge håller sig tomatsalsan sig?

Näringsvärde per portion

Energi 76 KJ / 18 kCal
Fett 0.1 g
Salt 1 g
Kolhydrater 3 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept