Fermenterad tomatsalsa
Fermenterad tomatsalsa med smak av chili är ett perfekt inslag på tacobordet – tänk på att göra den några dagar i förväg bara! Hackad koriander sätter sista touchen och vänds ner strax före servering.
Ingredienser
ca 6 dl
3 plommontomater
1 grön paprika
1/2 röd chili
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 tsk rödvinsvinäger
1/2 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsberäkningen är per dl.
Energi76 KJ / 18 kCal
Fett0.1 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein1 g
Kommentarer
Kan inte tänka mig att den håller mindre än tre veckor och skulle inte bli förvånad om den håller några månader. Om den förvaras i kylskåp efter fermenteringen. Fermentering är ju trots allt en konserveringsmetod.
Mattias
2021-10-10Hur länge håller sig tomatsalsan om den förvaras i kyskåp efter 3 dygn?
Kerstin
2020-10-23Hej Kerstin! Om du använder en väl rengjord burk, rena redskap och är noga med hygienen vid tillagning (och när du tar av salsan) så håller salsan i minst upp till en vecka i kylen. Det är alltid bra att titta, lukta och smaka för att avgöra om salsan går att äta. Hoppas att du gillar salsan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-11-09