Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Fermenterad tomatsalsa

Fermenterad tomatsalsa med smak av chili är ett perfekt inslag på tacobordet – tänk på att göra den några dagar i förväg bara! Hackad koriander sätter sista touchen och vänds ner strax före servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 6 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tomaterna i bitar. Ansa och tärna paprikan. Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala och hacka löken. Skala och riv vitlöken.
  2. Lägg samtliga ingredienser förutom koriandern i en väl diskad lufttät glasburk och låt stå i rumstemperatur 3 dygn.
  3. Hacka koriandern och vänd ner strax innan servering.
  4. Servera gärna till tex mex eller dippa med nachochips.

För alla

Kontrollera noga innehållet i tex mex tillbehören som serveras till, i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 6 dl
  • 3 plommontomater
  • 1 grön paprika
  • 1/2 röd chili
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1/2 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 76 kJ / 18 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer