Sallad med rostade gulbetor och vispad burrata
Ugnsrostade gulbetor får en härligt god och lite söt smak. Servera gulbetorna på en bädd av fräsch sallad och spenat och med vispad burrata, smaksatt med chiliflakes. Toppa med krispiga solroskärnor.
Ingredienser
4 portioner
400 g gulbetor
2 msk matolja
salt
svartpeppar
2 förp burrata eller mozzarella (à ca 125 g)
4 msk vispgrädde
2 krm chiliflakes
1 kruka basilika
1 bladsalladshuvud
65 g babyspenat
1 dl solroskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1691 KJ / 404 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein16 g
Kommentar
Fantastiskt gott och enkelt. Förkokade gulbetorna innan jag körde in dem i ugnen
Sara
2023-04-28