Carpaccio på prosciutto med burrata
Snabbt och enkelt men ändå lyxigt! Det låter för bra för att vara sant men det är precis vad denna goda förrätt bestående av en bädd av prosciutto och endive toppad med krämig burrata och hackade nötter är.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022
Ingredienser
4 portioner
1 endive
1 1/2 msk balsamvinäger
ca 150 g lufttorkad skinka (t ex prosciutto)
2 burrata eller mozzarella (à ca 100 g)
1/2 dl hackade nötter eller frön (t ex pistagenötter)
olivolja
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi881 KJ / 211 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater3 g
Protein18 g
Kommentarer
Smakar smaskens
Oscar
2023-01-18Otroligt enkel och jättegod! Jag ör inte förtjust i burrats så vi tog mozarella istället. Kommer göra denna många gånger
Monica
2023-01-04