Sallad med grillade grönsaker, mozzarella och pecannötter
En sallad med grillade grönsaker och mozzarella är lätt sommarmat som man kan servera ljummen eller kall. Rostade pecannötter och en basilikastinn vinägrett smaksatt med solmogna tomater gör det lilla extra för smakupplevelsen. Servera salladen som en helt vegetarisk grillrätt eller som tillbehör till kött.
Ingredienser
4 portioner
1 dl pecannötter
Tomatdressing
2 st tomater
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
1 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
strösocker
Grönsaker
2 gula paprikor
125 g salladslök
1 stor fänkål
2 msk olivolja
2 mozzarella
1 kruka krispsallad
Till servering
bakpotatis
grillade revbensspjäll
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. revben och bakadpotatis.
Energi3799 KJ / 914 kCal
Fett69 g
Salt2 g
Kolhydrater29 g
Protein42 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer