Sallad med grillade grönsaker, mozzarella och pecannötter

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Sallad med grillade grönsaker, mozzarella och pecannötter

En sallad med grillade grönsaker och mozzarella är lätt sommarmat som man kan servera ljummen eller kall. Rostade pecannötter och en basilikastinn vinägrett smaksatt med solmogna tomater gör det lilla extra för smakupplevelsen. Servera salladen som en helt vegetarisk grillrätt eller som tillbehör till kött.

Sallad med grillade grönsaker, mozzarella och pecannötter

Ingredienser

4 portioner
1 dl pecannötter

Tomatdressing

2 st tomater
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
1 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
strösocker

Grönsaker

2 gula paprikor
125 g salladslök
1 stor fänkål
2 msk olivolja
2 mozzarella
1 kruka krispsallad

Till servering

bakpotatis
grillade revbensspjäll

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är inkl. revben och bakadpotatis.
Energi3799 KJ / 914 kCal
Fett69 g
Salt2 g
Kolhydrater29 g
Protein42 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sallad med brieost, nötter och hallon
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pikanta pecannötter
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kiwimarmelad med stjärnanis och pecannötter
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Honungsstekt grapefrukt med pecannötter och kvarg
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Små pekanpajer
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kaka med pecannötter och päron
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga