Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sallad med grillade grönsaker, mozzarella och pecannötter

En sallad med grillade grönsaker och mozzarella är lätt sommarmat som man kan servera ljummen eller kall. Rostade pecannötter och en basilikastinn vinägrett smaksatt med solmogna tomater gör det lilla extra för smakupplevelsen. Servera salladen som en helt vegetarisk grillrätt eller som tillbehör till kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka och rosta pecannötterna i en torr och het stekpanna.
  2. Tomatdressing: Skär tomaterna i halvor, krama ur kärnorna och skär tomatköttet i små tärningar. Skala och skiva vitlöken. Grovhacka basilikabladen.
  3. Rör ihop vitlök, vinäger och olivolja. Blanda ner tomattärningarna och basilikan. Smaksätt med salt, peppar och socker.
  4. Grönsaker: Dela, kärna ur och skär paprikorna i ca 3 cm breda bitar. Ansa salladslöken. Ansa och skär fänkålen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Blanda grönsakerna med olivoljan. Grilla grönsakerna några minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Riv mozzarellan i grova bitar och skär salladen grovt.
  6. Blanda grönsakerna och mozzarellan med tomatdressingen.
  7. Lägg salladen på ett serveringsfat, lägg på grönsakerna och osten, toppa med nötterna.
  8. Till servering: Servera salladen med grillade revbensspjäll och gärna bakad potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mozzarella mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost.

Näringsberäkningen är inkl. revben och bakadpotatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl pecannötter
Tomatdressing
  • 2 st tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • strösocker
Grönsaker
  • 2 gula paprikor
  • 125 g salladslök
  • 1 stor fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 mozzarella
  • 1 kruka krispsallad
Till servering
  • bakpotatis
  • grillade revbensspjäll
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3799 kJ / 914 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer