Sallad med grillade grönsaker, mozzarella och pecannötter

3
0
Sallad med grillade grönsaker, mozzarella och pecannötter

En sallad med grillade grönsaker och mozzarella är lätt sommarmat som man kan servera ljummen eller kall. Rostade pecannötter och en basilikastinn vinägrett smaksatt med solmogna tomater gör det lilla extra för smakupplevelsen. Servera salladen som en helt vegetarisk grillrätt eller som tillbehör till kött.

Sallad med grillade grönsaker, mozzarella och pecannötter

Ingredienser

4 portioner
1 dl pecannötter

Tomatdressing

2 st tomater
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
1 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
salt och svartpeppar
strösocker

Grönsaker

2 gula paprikor
125 g salladslök
1 stor fänkål
2 msk olivolja
2 mozzarella
1 kruka krispsallad

Till servering

bakpotatis
grillade revbensspjäll

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mozzarella mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost.

Näringsberäkningen är inkl. revben och bakadpotatis.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3799 KJ / 914 kCal
Fett 69 g
Salt 2 g
Kolhydrater 29 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden