Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Honungsstekt grapefrukt med pecannötter och kvarg

En oslagbar kombination av syrlig grapefrukt, söt honung och krispiga pecannötter. Honungstekt grapefrukt fixar du snabbt till helgens sköna långfrukost eller brunch.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka nötterna grovt.
  2. Skala grapefrukterna med en kniv och skär bort allt det vita. Skär varje grape i 4 skivor. 
  3. Stek skivorna i smöret i en stekpanna på båda sidorna. Ringla över honungen och vänd grapefrukten så att de täcks med honung på båda sidorna. Strö över nötterna
  4. Lägg grapefrukten på ett fat och garnera med mynta. Servera med kvarg.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot mjölkproteinfri yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl pecannötter
  • 2 röda grapefrukter
  • 1 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 1/2 kruka mynta
  • 2 dl kvarg (10%)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 964 kJ / 231 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer