Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Pikanta pecannötter

Ett enkelt recept på ett lyxigt och snyggt snacks av pecannötter. Pikanta pecannötter gör du av sirap, socker, salt, svartpeppar och kajennpeppar. Nötter med sting!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör ihop sirap, socker, salt, svartpeppar och kajennpeppar i en kastrull. Låt blandingen koka ihop ett par minuter. Blanda ner pecannötter (eller sötmandel).
  3. Skeda ut nöterna med lite av såsen på en bakpapperstäckt ugnsplåt. Baka i ugnen på mellersta falsen i ca 15 minuter. Rör om med en gaffel efter halva tiden.
  4. Häll över nötterna på ett bakplåtspapper. Separera nötterna från varandra med en gaffel och låt svalna (var försiktig så att du inte bränner dig).

Ingredienser

Portioner: 4 dl
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 1/2 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 3 - 4 dl pecannötter
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer