Kaka med pecannötter och päron
Rågmjöl gör kakan smakrik och går fint ihop med pecannötter, päron och rosmarin. Inget bakpulver eller jäst behövs. Byt ut päron mot äpple om du hellre vill det. Servera med en klick grädde eller ät som den är.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
10-12 bitar
150 g kallt, tärnat smör
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 1/2 dl grovmalt rågmjöl
1 msk finhackad rosmarin
2 små päron
1 dl pecannötter
flingsalt
vispgrädde (till servering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1466 KJ / 351 kCal
Fett26 g
Salt0.91 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g
Kommentarer
En favorit!!!
Anna
2022-10-03Otroligt god kaka som inte känns så söt och som håller fint några dagar.
Margareta
2018-09-27Otroligt god kaka, lätt och göra och rosmarinet i kakan ger en speciell smak. Precis som Louise var jag tvungen och baka den i 55 min.
Nivea
2017-09-19