Sallad med brieost, nötter och hallon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad med brieost, nötter och hallon

I den här salladen får du uppleva ljuvliga smaker från en ovanlig kombination; fänkål, rädisor och kladdig brieost som blandas med knapriga nötter och söta hallon. Du kommer inte att bli besviken!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skölj fänkålen. Dela den på mitten och hyvla tunna skivor med en osthyvel, lägg skivorna i kallt vatten. Ansa och skölj rädisorna, dela dem på mitten.
  2. Skär brieosten i kuber 2 x 2 cm. Skölj salladen och låt den rinna av i ett durkslag. Rosta nötterna i en torr stekpanna.
  3. Blanda vinäger och olja, smaksätt med salt och peppar.
  4. Häll av fänkålen i ett durkslag och låt det rinna av ordentligt. Blanda salladen med fänkål och rädisor, lägg på ett fat.
  5. Toppa med ost, nötter och hallon, ringla dressing över. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 fänkål
  • 1 knippe rädisor
  • 300 g brieost
  • 2 påsar salladsmix
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl hassel- eller pecannötter
  • 2 msk vit balsamvinäger eller hallonvinäger
  • 1 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 ask hallon
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan