Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rå bananglass med kolarippel och hackade pecannötter

Denna sammetslena, förföriskt goda bananglass med smak av mandel och vanilj serveras med en gyllenbrun kolarippel. Garnera med krispiga pecannötter och njut av dessertens smaker och texturer!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär bananen i skivor. Frys in dem minst 2 timmar.
  2. Hacka nötterna. Mixa bananerna i matberedare med mandelmjölk och vaniljsocker.
  3. Lyft över glassen till en bunke, ringla över kolasåsen och vänd hastigt ihop utan att det blandas helt. Servera genast och toppa med pekannötter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: gör egen laktosfri kolasås.
Gör mjölkproteinfri: gör egen mjölkproteinfri kolasås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 mogna bananer
  • 2 dl pecannötter
  • 1/2 dl mandeldryck
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kolasås
Lägg till i inköpslistan