Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kiwimarmelad med stjärnanis och pecannötter

En annorlunda marmelad med c-vitaminstinn kiwi och oljerika pecannötter. Smaksatt med den asiatiska stjärnanisen så blir marmeladen extra exotisk på allt från scones till rostat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär kiwin i bitar. Koka den med vatten, syltsocker och stjärnanis ca 5 minuter. Skumma och ta av den från plattan. Låt stå ca 15 minuter.
  2. Grovhacka nötterna och vänd ner.
  3. Häll upp i rena och varma burkar. Låt svalna.
  4. Till servering: Servera med nybakade scones.

För alla

Marmeladen är fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Sconesen är äggfria.
Gör glutenfri: Baka glutenfria scones eller servera med annat glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Baka scones med laktosfria ingredienser.
Gör mjölkproteinfri: Baka scones med mjölkproteinfria ingredienser.

Näringsvärdet är beräknat per dl marmelad (utan tillbehör).

Ingredienser

Portioner: 5 dl
  • 500 g kiwi
  • 1 dl vatten
  • 500 g syltsocker
  • 3 stjärnanis
  • 100 g pecannötter
Till servering
  • bröd (scones)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2501 kJ / 598 kCal