Sallad med getost, hallon, krutonger och pistagevinägrett

126
2
Sallad med getost, hallon, krutonger och pistagevinägrett

Söta hallon och amper getost är spännande smakkompisar i den här färgglada salladen. En fräsch och snygg förrättssallad perfekt som inledning till en bättre middag, varför inte med ett bärtema? Kolla in tipset!

Skriv ut
Sallad med getost, hallon, krutonger och pistagevinägrett

Ingredienser

4 portioner

Surdegskrutonger

4
tunna skivor surdegsbröd
1 msk
olivolja

Vinägrett

2
bananschalottenlökar
1 msk
rödvinsvinäger
2 msk
vatten
1/2 dl
skalade pistagenötter
2 msk
olja
-
salt och svartpeppar

Sallad

1/2
kruka sallad
ca 150 g
getost
125 g
färska hallon

Till garnering

färsk körvel

För alla

Fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Vill du bjuda på en middag med bärtema? Salladen passar fint som förrätt till Kryddbakad fläskkarré med picklade björnbär och råstekt pumpa och som avslutning citron-och grönpepparmarinerade jordgubbar med färskostglass.

Vad tyckte du om receptet?

126

Kommentarer

Redaktionen

1/2/2017

Hej Elenore! Ja, det blir en ganska tät röra när det är mycket lök men goda smaker :). Hälsningar Michelle

Eleonore

12/30/2016

Vetisjutton, men tycker inte att vinägretten blev bra. En enda röra på kokt lök?!

Näringsvärde per portion

Energi 1813 KJ / 433 kCal
Fett 25 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 35 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept