Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad med getost, hallon, krutonger och pistagevinägrett

Söta hallon och amper getost är spännande smakkompisar i den här färgglada salladen. En fräsch och snygg förrättssallad perfekt som inledning till en bättre middag, varför inte med ett bärtema? Kolla in tipset!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C grill.
  2. Krutonger: Lägg brödet på en plåt, ringla över olivoljan. Rosta brödet på båda sidorna.
  3. Vinägrett: Skala och finhacka löken. Koka upp den med vinäger och vatten. Hacka nötterna grovt. Blanda nötterna och oljan med löken. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  4. Sallad: Ansa salladen och plocka av bladen. Bryt brödet  i oregelbundna bitar till krutonger . 
  5. Fördela sallad, getost, hallon och krutonger på 4 tallrikar (för 4 port). Ringla över vinägretten.
  6. Till garnering: Garnera gärna med körvel.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Vill du bjuda på en middag med bärtema? Salladen passar fint som förrätt till Kryddbakad fläskkarré med picklade björnbär och råstekt pumpa och som avslutning citron-och grönpepparmarinerade jordgubbar med färskostglass.

Ingredienser

Portioner: 4
Surdegskrutonger
  • 4 tunna skivor surdegsbröd
  • 1 msk olivolja
Vinägrett
  • 2 bananschalottenlökar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1/2 dl skalade pistagenötter
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
Sallad
  • 1/2 kruka sallad
  • ca 150 g getost
  • 125 g färska hallon
Till garnering
  • färsk körvel
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1813 kJ / 433 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept