UNDER 30 MIN | Medel

Hallonsallad med mandlar och ost

En förrätt att imponera med är hallonsallad med mandel och ost. Med minsta möjliga ansträngning vänder du bara ihop salladsmix, finskuren stjälkselleri, bitar av en god ost med söta hallon. En dressing med salta mandlar kompletterar denna lätta sommarrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka mandlarna och skala och skiva löken tunt. Blanda mandlar och lök med olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva stjälkselleri tunt och skär osten i bitar. Blanda sallad, blekselleri och ost. Toppa med hallonen. Ringla över dressingen.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg. Innehåller mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Dressing
  • 1 dl saltrostade mandlar
  • 1 bananschalottenlök
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • salt
  • peppar
Sallad
  • 2 selleristjälkar
  • 150 g iberico- eller manchegoost
  • 1 påse salladsmix (à 65 g)
  • 1 förp färska hallon (à 125 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1678 kJ / 401 kCal