Citron- och grönpepparmarinerade jordgubbar med färskostglass

46
0
Citron- och grönpepparmarinerade jordgubbar med färskostglass

Citron- och grönpepparmarinerade jordgubbar bli en särdeles god och överaskande efterrätt som garanterat gör succé. Servera jordgubbarna på smörstekt sockerkaka eller smula över kakan till ett knaprigt crunch. En snabbt ihoprörd glass med färskost blir kronan på verket på den här sagolika desserten.

Skriv ut
Citron- och grönpepparmarinerade jordgubbar med färskostglass

Ingredienser

4 portioner

Jordgubbar

1 tsk
grönpeppar i lag
skal av 1
citron
2 tsk
färskpressad citronsaft
1 dl
rårörsocker
1 dl
vatten
500 g
jordgubbar

Stekta sockerkaksskivor

4
sockerkaksskivor
2 msk
smör

Färskostglass

1/2 l
vaniljglass
1
vaniljstång
100 g
cream cheese

Till garnering

citronmeliss

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri sockerkaka.
Gör laktosfri: välj laktosfri sockerkaka, laktosfritt matfett, laktosfri glass och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri sockerkaka och mjölkproteinfritt matfett. Byt ut glass och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri sockerkaka.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2190 KJ / 523 kCal
Fett 28 g
Salt 0.7 g
Kolhydrater 61 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept