Melon med senapsvinägrett, getost och hasselnötter

Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
1
Melon med senapsvinägrett, getost och hasselnötter

Grodskinnsmelon, eller på spanska piel de sapo, gör skäl för sitt namn men under det grönfläckiga skalet döljer sig en ovanligt välsmakande melonprins, en extra söt släktning till honungsmelonen. Det saftiga, ljusgröna melonköttet passar perfekt till en frisk melonsallad smaksatt med en vinägrett och toppad med getost.

Melon med senapsvinägrett, getost och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
1   honungsmelon eller grodskinnsmelon (piel de sapo)
1 1/2 msk  dijonsenap
1 1/2 msk  olivolja
1 1/2 msk  vitvinsvinäger
150 g  getost
1   fänkål
1 dl  rostade hasselnötter
1   kruka körvel

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller låga halter laktos (getost) och innehåller mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Enkelt o gott

Bo arne

2018-07-30

Näringsvärde per portion

Energi1645 KJ / 393 kCal
Fett27 g
Salt0.73 g
Kolhydrater23 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Serranoskinka med melon
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sallad med getost, hallon, krutonger och pistagevinägrett
Betyg 3.4 av 5.
126 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fruktig melondrink
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Körsbärssallad med getost och dragon
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pizza med kronärtskocka och melonsallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Yoghurtdrink med honung
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga