Melon med senapsvinägrett, getost och hasselnötter

Grodskinnsmelon, eller på spanska piel de sapo, gör skäl för sitt namn men under det grönfläckiga skalet döljer sig en ovanligt välsmakande melonprins, en extra söt släktning till honungsmelonen. Det saftiga, ljusgröna melonköttet passar perfekt till en frisk melonsallad smaksatt med en vinägrett och toppad med getost.

Ingredienser
4 portioner
1 honungsmelon eller grodskinnsmelon (piel de sapo)
1 1/2 msk dijonsenap
1 1/2 msk olivolja
1 1/2 msk vitvinsvinäger
150 g getost
1 fänkål
1 dl rostade hasselnötter
1 kruka körvel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1645 KJ / 393 kCal
Fett27 g
Salt0.73 g
Kolhydrater23 g
Protein13 g
Kommentar
Enkelt o gott
Bo arne
2018-07-30