Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Melon med senapsvinägrett, getost och hasselnötter

Grodskinnsmelon, eller på spanska piel de sapo, gör skäl för sitt namn men under det grönfläckiga skalet döljer sig en ovanligt välsmakande melonprins, en extra söt släktning till honungsmelonen. Det saftiga, ljusgröna melonköttet passar perfekt till en frisk melonsallad smaksatt med en vinägrett och toppad med getost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär melonen i stora bitar.
  2. Blanda senap, olja och vinäger.
  3. Smula getosten i stora bitar. Hyvla fänkålen tunt, gärna med mandolin. Grovhacka hasselnötterna.
  4. Lägg upp melon, ost och fänkål på ett stort fat. Ringla över vinägretten och strö över nötterna och toppa med kvistar av körvel.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller låga halter laktos (getost) och innehåller mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 honungsmelon eller grodskinnsmelon (piel de sapo)
  • 1 1/2 msk dijonsenap
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 150 g getost
  • 1 fänkål
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 1 kruka körvel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1645 kJ / 393 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer