Melon med senapsvinägrett, getost och hasselnötter

11
1
Melon med senapsvinägrett, getost och hasselnötter

Grodskinnsmelon, eller på spanska piel de sapo, gör skäl för sitt namn men under det grönfläckiga skalet döljer sig en ovanligt välsmakande melonprins, en extra söt släktning till honungsmelonen. Det saftiga, ljusgröna melonköttet passar perfekt till en frisk melonsallad smaksatt med en vinägrett och toppad med getost.

Melon med senapsvinägrett, getost och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
1 honungsmelon eller grodskinnsmelon (piel de sapo)
1 1/2 msk dijonsenap
1 1/2 msk olivolja
1 1/2 msk vitvinsvinäger
150 g getost
1 fänkål
1 dl rostade hasselnötter
1 kruka körvel

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller låga halter laktos (getost) och innehåller mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Bo arne

2018-07-30

Enkelt o gott

Näringsvärde per portion

Energi 1645 KJ / 393 kCal
Fett 27 g
Salt 0.73 g
Kolhydrater 23 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden