Kryddbakad fläskkarré med picklade björnbär och råstekt pumpa
Ugnsbakad fläskkarré blir mör som smör efter fem timmar i ugnen. Till den kryddiga karrén med både dill och rosépeppar serveras picklade björnbär med rejält ingefärssting och råstekta pumpaskivor. En riktig festrätt för matälskare.
Ingredienser
4 portioner
Fläskkarré
1 tsk rosépeppar
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk dillfrön
2 krm chiliflakes
1 1/2 tsk salt
ca 600 g fläskkarré
1 msk smör
3 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1/2 tsk majsstärkelse (till skyn)
Picklade björnbär
1 tsk riven färsk ingefära
2 msk vitvinsvinäger
3 msk rårörsocker
3 msk vatten
1 stjärnanis
125 g björnbär
Pumpa
1 liten butternutpumpa
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
salt
svartpeppar
Till servering
hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1842 KJ / 440 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater19 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer