Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kryddbakad fläskkarré med picklade björnbär och råstekt pumpa

Ugnsbakad fläskkarré blir mör som smör efter fem timmar i ugnen. Till den kryddiga karrén med både dill och rosépeppar serveras picklade björnbär med rejält ingefärssting och råstekta pumpaskivor. En riktig festrätt för matälskare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125˚C.
  2. Fläskkarré: Mortla pepparsorterna och dillfröna tillsammans med chiliflakesen. Blanda med saltet. Gnid in köttet med kryddblandningen. Bryn köttet i smöret i en stekpanna. Lägg det brynta köttet i en ugnssäker form, häll på vattnet och smula i buljongtärningen. Sätt formen mitt i ugnen ca 5 timmar eller tills innertemperaturen är 80˚C. Ta ut köttet och låt vila. 
  3. Sätt ugnen på 225°C grill.
  4. Björnbär: Skala och riv ingefäran. Blanda den med vinäger, rårörsocker, vatten och stjärnanis tills sockret löst sig. Dela björnbären och blanda försiktigt ner dem i lagen. Låt de stå minst 2 timmar.
  5. Pumpa: Skär av ändarna på pumpan. Skiva pumpan i ca 1 cm tjocka skivor. Ta bort kärnorna. Krossa vitlöken.
  6. Blanda pumpaskivorna med oljan och vitlöken och krydda med salt och peppar. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter tills de är mjuka.
  7. Fläskkarré: Häll skyn från köttet i en kastrull. Red av den med majsstärkelsen utrört med lite vatten och låt koka några minuter under omrörning. Skiva eller dela köttet i bitar.
  8. Till servering: Servera köttet med pumpa, kryddsky, picklade björnbär och persilja.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
Fläskkarré
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk dillfrön
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 1/2 tsk salt
  • ca 600 g fläskkarré
  • 1 msk smör
  • 3 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1/2 tsk majsstärkelse (till skyn)
Picklade björnbär
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk rårörsocker
  • 3 msk vatten
  • 1 stjärnanis
  • 125 g björnbär
Pumpa
  • 1 liten butternutpumpa
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1842 kJ / 440 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept