Svampsoppa med svampbruschetta
En imponerande krämig svampsoppa med färskost och tillbehör i form av det klassiska italienska tilltuggsbrödet, bruschetta. Kombinationen är ett vinnande koncept för alla svampälskare där ute.
Ingredienser
4 portioner
Soppa
750 g blandad svamp
1/2 dl olivolja (+ extra att ringla över soppan)
2 hackade schalottenlökar
1 finhackad vitlöksklyfta
50 g smör
2 l kyckling- eller grönsaksbuljong
150 g naturell färskost
saften av 1/2 citron
salt
peppar
Bruschetta
4 skivor surdegsbröd
olivolja (till att pensla brödet med)
stekt svamp (sparad från soppan)
150 g naturell färskost
skalet av 1/2 citron
blad av färsk körvel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2652 KJ / 634 kCal
Fett51 g
Salt5 g
Kolhydrater28 g
Protein14 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jätte gott recept! Trots att jag inte hade en stavmixer så var den gudomlig. Med hela champinjoner i
Astrid
2020-01-21