Svampsoppa med svampbruschetta

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
1
Svampsoppa med svampbruschetta

En imponerande krämig svampsoppa med färskost och tillbehör i form av det klassiska italienska tilltuggsbrödet, bruschetta. Kombinationen är ett vinnande koncept för alla svampälskare där ute.

Svampsoppa med svampbruschetta

Ingredienser

4 portioner

Soppa

750 g blandad svamp
1/2 dl olivolja (+ extra att ringla över soppan)
2 hackade schalottenlökar
1 finhackad vitlöksklyfta
50 g smör
2 l kyckling- eller grönsaksbuljong
150 g naturell färskost
saften av 1/2 citron
salt
peppar

Bruschetta

4 skivor surdegsbröd
olivolja (till att pensla brödet med)
stekt svamp (sparad från soppan)
150 g naturell färskost
skalet av 1/2 citron
blad av färsk körvel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Jätte gott recept! Trots att jag inte hade en stavmixer så var den gudomlig. Med hela champinjoner i

Astrid

2020-01-21

Näringsvärde per portion

Energi2652 KJ / 634 kCal
Fett51 g
Salt5 g
Kolhydrater28 g
Protein14 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rostad blomkålssoppa
Betyg 4.6 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetssoppa med pepparrotskräm
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pumpasoppa med ingefära och chili
Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Scrambled tofu (vegansk äggröra)
Betyg 5 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bagel med rostbiff och färskost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enkel och krämig pasta med prosciutto och tomat
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga