Svampsoppa med svampbruschetta 

8
1
Svampsoppa med svampbruschetta 

En imponerande krämig svampsoppa med färskost och tillbehör i form av det klassiska italienska tilltuggsbrödet, bruschetta. Kombinationen är ett vinnande koncept för alla svampälskare där ute.

Svampsoppa med svampbruschetta 

Ingredienser

4 portioner

Soppa

750 g blandad svamp
1/2 dl olivolja (+ extra att ringla över soppan)
2 hackade schalottenlökar
1 finhackad vitlöksklyfta
50 g smör
2 l kyckling- eller grönsaksbuljong
150 g naturell färskost
saften av 1/2 citron
salt
peppar

Bruschetta

4 skivor surdegsbröd
olivolja (till att pensla brödet med)
stekt svamp (sparad från soppan)
150 g naturell färskost
skalet av 1/2 citron
blad av färsk körvel

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Astrid

2020-01-21

Jätte gott recept! Trots att jag inte hade en stavmixer så var den gudomlig. Med hela champinjoner i

Näringsvärde per portion

Energi 2652 KJ / 634 kCal
Fett 51 g
Salt 5 g
Kolhydrater 28 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden