Fänkålssallad med hallon och mozzarella
Hallon förknippas oftast med söta godsaker men de passar lika bra att ha i en maträtt! Som här där de får ta plats i en sallad med fänkål, mozzarella, krutonger och rostade pistagenötter.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
4 portioner
Krutonger
2 skivor surdegsbröd
1/2 krm salt
1 msk olivolja
Dressing
2 msk olivolja
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
2 krm svartpeppar
2 msk rostade pistagenötter
250 g mozzarella
1 fänkål (à ca 200 g)
1 förp färsk bladspenat eller mâchesallad (à 65 g)
125 g färska hallon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1621 KJ / 387 kCal
Fett30 g
Salt1.4 g
Kolhydrater13 g
Protein15 g
Kommentarer
Fantastisk sallad. Har ätit den flera gånger under sommaren och är inte i närheten på att vara trött på den. SUPERGOD!
Alice
2024-11-07Fantastiskt god!!
Elisabeth
2024-08-11Riktigt god sallad
Camilla
2024-07-18