Saftig lammstek
Denna saftiga lammstek har en helt underbar smak av vitlök och rosmarin. Det mumsiga köttet behåller sin fina mörhet genom att stekas inlindad i aluminiumfolie på slutet. Ät din lyxiga lammstek med coleslaw och lättlagad potatisgratäng.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1999
Ingredienser
8 portioner
2 1/2 kg lammstek med ben
10 vitlöksklyftor
1 msk salt
1 msk rosmarin
1 tsk grovmalen vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Efter att ha läst tidigare tips gjorde jag likadant. Packade in hela formen i folie. Dock efter 1,5 timme. Tyvärr hade vi bara två vitlöksklyftor hemma. Och med över en mil till närmsta livsmedelsbutik så hamnade de två i potatisgratängen. Det gick bra ändå. Grannens lamm blev saftigt och gott.
Mona
2024-04-01Det blev toppen, vi lät lammet ligga kvar i skyn vid halvtid och satte aluminiumfolie på hela formen, blev succé, för övrigt följde vi receptet helt och hållet!
Jon-anders
2022-11-26Första gången som jag gjorde lammstek med benet kvar och det blev en succé. Saftig och smakrik.
Lisbeth
2022-04-17