Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Saftig lammstek

Denna saftiga lammstek har en helt underbar smak av vitlök och rosmarin. Det mumsiga köttet behåller sin fina mörhet genom att stekas inlindad i aluminiumfolie på slutet. Ät din lyxiga lammstek med coleslaw och lättlagad potatisgratäng.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Späcka lammsteken med vitlöksklyftor. Gnid in saltet, krydda med rosmarin och peppar.
  3. Låt steken ugnsstekas i 1½ timme. Linda sedan in den i tättslutande aluminiumfolie.
  4. Ugnsstek i ytterligare ½ timme. Köttet får gärna bli helt genomstekt, folien gör att det behåller sin mörhet.
  5. Servera med en lättlagad Potatisgratäng och Coleslaw.

För alla 

Saftig lammstek innehåller inte gluten, mjölkprotein, laktos eller ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 1/2 kg lammstek med ben
  • 10 vitlöksklyftor
  • 1 msk salt
  • 1 msk rosmarin
  • 1 tsk grovmalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer