Vitlöksspäckad lammstek med potatis- och jordärtskocksgratäng

Lamm hör påsken till. Och förutom att det tar tid är det enkelt att laga lammstek. Till vitlöksspäckad lammstek passar krämig potatis- och jordärtskocksgratäng och en frisk tomat- och rödlökssallad. En mustig middagsrätt för någon av påskdagarna.

Ingredienser
5 portioner
Potatis- och jordärtskocksgratäng
ca 900 g mjölig potatis
ca 400 g jordärtskockor
2 vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Lammstek
5 vitlöksklyftor
1 kruka rosmarin
ca 1 kg lammstek
2 msk smör eller margarin
salt
svartpeppar
Gör så här
Så här gör du- texten är beräknad för 5 port.
00:30:00
00:40:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2878 KJ / 689 kCal
Fett33.8 g
Kolhydrater45.2 g
Protein46.9 g
Kommentar
Helt underbart gott !!!!
Cecilia
2013-04-03