Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hel grillad lammstek

Recept på smaskig och kryddig hel grillad lammstek! Du marinerar köttet i en utsökt marinad av olja, vitlök, persilja, rosmarin och peppar. Grilla steken hel och skär upp i saftiga bitar innan servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda alla ingredienser till marinaden.
  2. Putsa eventuellt köttet. Lägg köttet i dubbla, stora plastpåsar. Häll på marinaden och se till att köttet täcks av marinaden. Låt ligga i kyl minst 2 timmar, helst över natten.
  3. Torka av köttet och grilla det på låg värme på gasolgrill eller över indirekt kolglöd. Lägg på lock. Vänd flera gånger under grillningen. Grilla tills innertemperaturen är 60°C, 1-1¼ timme. Låt köttet vila i folie ca 20 minuter innan det skärs upp. Salta köttet före serveringen.

Ingredienser

Portioner: 15
  • 2 1/2 kg Scan lammstek med ben
  • salt
Marinad
  • 1/2 dl olivolja
  • 5 vitlöksklyftor hackade
  • 1/2 dl persilja hackad
  • 1/2 dl färsk rosmarin
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan