Vårig lammgryta med örter
Väntar du många gäster på besök är denna festliga lammgryta med färska örter något att rekommendera. Grytan som görs på lammstek och salladslök avrundas med vispgrädde och de färska örterna, en lammrätt verkligen värd att prova.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004
Ingredienser
10 portioner
1 1/2 kg benfri lammstek
4 vitlöksklyftor
smör
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
4 dl vatten
4 msk konc kalvfond
2 msk balsamvinäger
2 dl vispgrädde
10 salladslökar
1 dl färska örter, t ex timjan, rosmarin och basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Står inget om sparris i receptet men ser ut vara sparris på bilden och under tips står också sparris och purjolök nämnt. Vad gäller?
Catharina
2023-03-30Hej Catharina och tack för din fråga. Vi har nu lagt till en länk till receptet med sparris och linser som syns i bilden. Hoppas du gillar grytan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-30Vad är det för tillbehör ni serverar till grytan?
Karin
2023-03-26Hej Karin! I tidningen (Buffé nr 3 2004) serverades lammgrytan med linssallad (https://www.ica.se/recept/linssallad-med-sparris-357854/) och en rabarberchutney (https://www.ica.se/recept/rabarberchutney-1330/). Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-03-28Otroligt gott! Jag tog mer vatten än det stod i receptet. Och kokade allt ’lammslams’ med 3-4dl extra vatten medans grytan kokade och och spädde sedan med buljongen som blev, utrörd i några matskedar maizenamjöl; på så vis fick vi mer av den underbara såsen som vi doppade levainbröd i. Supersuccé.
Carola
2021-05-02