Saftig lammstek

Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
4.8Världens godaste
Saftig lammstek

Denna saftiga lammstek har en helt underbar smak av vitlök och rosmarin. Det mumsiga köttet behåller sin fina mörhet genom att stekas inlindad i aluminiumfolie på slutet. Ät din lyxiga lammstek med coleslaw och lättlagad potatisgratäng.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1999

Saftig lammstek

Ingredienser

8 portioner
2 1/2 kg lammstek med ben
10 vitlöksklyftor
1 msk salt
1 msk rosmarin
1 tsk grovmalen vitpeppar

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Efter att ha läst tidigare tips gjorde jag likadant. Packade in hela formen i folie. Dock efter 1,5 timme. Tyvärr hade vi bara två vitlöksklyftor hemma. Och med över en mil till närmsta livsmedelsbutik så hamnade de två i potatisgratängen. Det gick bra ändå. Grannens lamm blev saftigt och gott.

    Mona

  • Det blev toppen, vi lät lammet ligga kvar i skyn vid halvtid och satte aluminiumfolie på hela formen, blev succé, för övrigt följde vi receptet helt och hållet!

    Jon-anders

  • Första gången som jag gjorde lammstek med benet kvar och det blev en succé. Saftig och smakrik.

    Lisbeth

Testa liknande recept

  • Hel grillad lammstek
    Betyg 3.3 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lammstek med rosmarin
    Betyg 4.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citrongrillad lammstek
    Betyg 2.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lamm med paprika och squash
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Örtkryddad lammstek med chèvre
    Betyg 3.3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad