Saffranspasta med zucchini och burrata
Härlig pasta med saffran, hyvlad zucchini och krämig burrata är en enkel men lyxig pastarätt som kan avnjutas oavsett årstid. Den solgula pastan får smak av vitlök och syrlig citron och toppas med parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024
Ingredienser
4 portioner
1 zucchini (à ca 300 g)
400 g pasta (gärna pappardelle)
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 citron (2 msk skal och 1 msk juice, för 4 port)
1 msk smör
1 dl finriven parmesan (+ extra till servering)
200 g burrata
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i peston. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: byt burrata mot laktosfria produkter av smör och mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2436 KJ / 582 kCal
Fett19 g
Salt1.3 g
Kolhydrater76 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Uteslöt saffran och adderade färsk basilika. Gott!
Axel
2024-09-07Smakade inte så mycket alls
Malin
2024-08-29Friskt och gott men behöver mer salt o peppar!
Marit
2024-08-29