Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Pasta med burrata, rostade oliver och tomater

Vardags-vego-pasta! Smakrika tomater och oliver som rostas i ugn, och så en lyxig burrata på toppen. Mer än så behövs inte för att göra den enkla vardagspastan till något extra.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rostade tomater och oliver: Lägg tomater och oliver i en ugnsform och ringla över olja. Rosta i mitten av ugnen ca 45 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan och blanda med olja.
  4. Toppa pastan med rostade tomater, oliver, burrata och basilika. Strö över salt och nymald svartpeppar.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostade tomater och oliver
  • 250 g små tomater (gärna körsbärstomater)
  • 2 dl svarta oliver med kärna
  • 1 msk olivolja
  • 300 g pasta (gärna trofie)
  • 1 msk olivolja
  • 2 förp burrata (à 275 g)
  • 1 kruka basilika
  • flingsalt
  • svartpeppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2001 kJ / 479 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer