Pasta med burrata, rostade oliver och tomater

20
0 Klimatsmart
Pasta med burrata, rostade oliver och tomater

Vardags-vego-pasta! Smakrika tomater och oliver som rostas i ugn, och så en lyxig burrata på toppen. Mer än så behövs inte för att göra den enkla vardagspastan till något extra.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Pasta med burrata, rostade oliver och tomater

Ingredienser

4 portioner

Rostade tomater och oliver

250 g
små tomater (gärna körsbärstomater)
2 dl
svarta oliver med kärna
1 msk
olivolja
300 g
pasta (gärna trofie)
1 msk
olivolja
2
förp burrata (à 275 g)
1
kruka basilika
-
flingsalt
-
svartpeppar

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2001 KJ / 479 kCal
Fett 19 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 56 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept