Pasta med burrata, rostade oliver och tomater
Vardags-vego-pasta! Smakrika tomater och oliver som rostas i ugn, och så en lyxig burrata på toppen. Mer än så behövs inte för att göra den enkla vardagspastan till något extra.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019
Ingredienser
4 portioner
Rostade tomater och oliver
250 g små tomater (gärna körsbärstomater)
2 dl svarta oliver med kärna
1 msk olivolja
300 g pasta (gärna trofie)
1 msk olivolja
2 förp burrata (à 275 g)
1 kruka basilika
flingsalt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2001 KJ / 479 kCal
Fett19 g
Salt1.2 g
Kolhydrater56 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott!!
Johan
2024-08-28Bästa pastareceptet. Görs ofta och jag får ofta beröm!
Iia
2023-08-15Burratan smakade ingenting och var helt meningslös. Bortkastade pengar! I övrigt var rätten okej men inget jag gör fler gånger,
Johann
2021-05-05