Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Saffranspasta med skaldjur

Ett fenomenalt recept på pasta. Laga ihop en krämig och smakfylld saffranspasta med räkor och musslor. Skaldjuren ger en smak av Medelhavet samtidigt som saffranen ger en smak av orienten. Fantastiskt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna och låt musslorna rinna av något. Det går bra att använda en del musselolja till marinaden om man önskar.
  2. Blanda olja, soja, chutney och saffran. Smaka av med pepparmix och kajennpeppar. Lägg i skaldjuren och låt dem ligga i marinaden någon eller några timmar.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av väl och håll den varm.
  4. Hetta hastigt upp skaldjuren, all marinad och cashewnötter i en stor kastrull. Blanda försiktigt ner den nykokta pastan. Servera genast med riven ost, bröd och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g räkor med skal
  • 1 burk rökta musslor
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk soja
  • 2 msk mango fruit chutney eller mango chutney
  • 1 påse saffran (à 0,5 g)
  • pepparmix
  • kajennpeppar
  • 50 g cashewnötter
  • 250 g pasta t ex tagliatelle (välj glutenfri vid glutenintolerans)
Lägg till i inköpslistan