Krämig laxgryta med räkor och dill

63
9
Krämig laxgryta med räkor och dill

Underbart krämig fiskgryta med morötter, paprika, purjolök och lax. Låt ingredienserna sjuda i matlagningsvin, grädde och fylligt räkspad tills smakerna har gift sig. Vänd ner räkor och dill innan servering.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2017

Krämig laxgryta med räkor och dill

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
2 morötter
1/2 purjolök
1 röd paprika
360 g räkor i lake
1 msk olja
1 dl vitt matlagningsvin
1 msk majsstärkelse
2 dl spad från räkorna
2 dl vispgrädde
2 portionsbitar lax (à 140 g)
salt
cayennepeppar
1 ask färsk dill (à 20 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

63

Kommentarer

Elisabeth

2021-11-02

Väldigt mustig o god

Isabelle

2021-04-07

Helt magisk gryta!!!

Andréa

2021-01-31

Supergott! Jag la dock själv i lite creme Fraiche och en fiskbuljongtärning👌🏼

Näringsvärde per portion

Energi 2613 KJ / 625 kCal
Fett 33.2 g
Salt 2.96 g
Kolhydrater 48 g
Protein 30.1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept