Krämig laxgryta med räkor och dill
Underbart krämig fiskgryta med morötter, paprika, purjolök och lax. Låt ingredienserna sjuda i matlagningsvin, grädde och fylligt räkspad tills smakerna har gift sig. Vänd ner räkor och dill innan servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 morötter
1/2 purjolök
1 röd paprika
360 g räkor i lake
1 msk olja
1 dl vitt matlagningsvin
1 msk majsstärkelse
2 dl spad från räkorna
2 dl vispgrädde
2 portionsbitar lax (à 140 g)
salt
cayennepeppar
1 ask färsk dill (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2613 KJ / 625 kCal
Fett33.2 g
Salt2.96 g
Kolhydrater48 g
Protein30.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott. Hade färska räkor, matlagningsgrädde, äpplelcidervinäger, salt, peppar, chili, paprikapulver, mejram, körvel. Ingen fond, eller vin, blev riktigt gott👌🏼 Anna
Anna
2024-10-29Körde frysta/ tinade räkor och vanligt vin och fond. Samt mer cayennepeppar. Verkligen jättegott. Tips är matlagningsgrädde istället för vanlig med så blir den inte lika kompakt.
Marie
2024-10-23Väldigt god gryta! Tog frysta räkor och fiskbuljong. La även i sockerärter. Smakade fantastiskt.
Eva
2024-06-30