Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämig laxgryta med räkor och dill

Underbart krämig fiskgryta med morötter, paprika, purjolök och lax. Låt ingredienserna sjuda i matlagningsvin, grädde och fylligt räkspad tills smakerna har gift sig. Vänd ner räkor och dill innan servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skala och skiva morötterna. Ansa, dela och skiva purjolöken. Tärna paprikan. Låt räkorna rinna av men spara spadet.
  3. Fräs grönsakerna i olivoljan i en stor kastrull. Sänk värmen och tillsätt vinet och låt det koka 2 minuter.
  4. Blanda majsärkelsen med räkspadet och rör ner tillsammans med grädden. Låt koka upp under omrörning.
  5. Skär laxen i tärningar, ca 2 x 2 cm. Tillsätt den i grytan och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  6. Hacka dillen.
  7. Vänd ner räkor och dill och låt det bli varmt.
  8. Servera grytan med potatisen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 morötter
  • 1/2 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 360 g räkor i lake
  • 1 msk olja
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl spad från räkorna
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 portionsbitar lax (à 140 g)
  • salt
  • cayennepeppar
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2613 kJ / 625 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept