Krämig saffransgryta med räkor

300
4
Krämig saffransgryta med räkor

Denna krämiga saffransgryta värmer gott i vinterkylan. Grytan består till den största del av zucchini och morötter och har en rund väldoftande smak av saffran. Hettan kommer från cayenne som blir en fin brytning med saffran och det krämiga från grädden. Servera tillsammans med nykokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2016

Krämig saffransgryta med räkor

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
2 morötter
1 gul lök
1/2 zucchini
1 förp räkor i lake (à 460 g)
1/2 g saffran
1 msk olivolja
1 dl vitt matlagningsvin
1 dl spad (från räkorna)
2 dl vispgrädde
1 krm cayennepeppar
1 ask färsk dill (à 20 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

300

Kommentarer

Wiveca

2020-09-20

Så enkel och så galet god!

Redaktionen

2017-03-10

Hej Natalie! Det är morötter som är det röda, mums! Hälsningar Michelle

Natalie

2017-03-05

Vad är det röda på bilden, paprika?

Näringsvärde per portion

Energi 2040 KJ / 488 kCal
Fett 24 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 44 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden