Krämig saffransgryta med räkor
Denna krämiga saffransgryta värmer gott i vinterkylan. Grytan består till den största del av zucchini och morötter och har en rund väldoftande smak av saffran. Hettan kommer från cayenne som blir en fin brytning med saffran och det krämiga från grädden. Servera tillsammans med nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 morötter
1 gul lök
1/2 zucchini
1 förp räkor i lake (à 460 g)
1/2 g saffran
1 msk olivolja
1 dl vitt matlagningsvin
1 dl spad (från räkorna)
2 dl vispgrädde
1 krm cayennepeppar
1 ask färsk dill (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2040 KJ / 488 kCal
Fett24 g
Salt1.3 g
Kolhydrater44 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så enkel och så galet god!
Wiveca
2020-09-20Hej Natalie! Det är morötter som är det röda, mums! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-03-10Vad är det röda på bilden, paprika?
Natalie
2017-03-05