Saffranspasta med räkor
Saffranspasta med räkor är en lättlagad rätt med en fantastiskt fin gul aptitlig färg. Paprika, lök och saffran fräses hastigt och vitlök tillsätts därefter. Den krämiga såsen fås då grädden får koka ihop med räkspad. Addera resten av ingredienserna och servera såsen med nykokt pasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2024
Ingredienser
4 portioner
1 förp räkor i lake (à 570 g)
4 port tagliatelle
1 röd paprika
125 g salladslök
2 plommontomater
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
1/2 g saffran
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl spad från räkorna
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2377 KJ / 569 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och enkelt, nu ett av mina favorit-vardagsrecept.
Camilla
2024-11-25Gott, tog i en chili med vitlöken. Gillar inte räkor i lake så tog frysta och hade i lite vitt vin och pastavatten istället
Karolina
2024-11-17La till lite grönsaksfond, chilliflakes och persilja. Blev riktigt gott!
Rebecka
2024-11-10