Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Saffransrisoni med räkor

En snabblagad rätt med smakfulla ingredienser som risonipasta, paprika, tomat, salladsärter, vispgrädde, saffran och räkor. Koka risonin och blanda den med paprikan och saffransgrädde. Strö grovhackad dill över räkorna och servera tillsammans med pastan och rivig ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela, kärna ur och strimla paprikan, skär ärterna i mindre bitar.
  3. Koka upp grädden med saffranet och lägg i ärterna och tomaterna.
  4. Låt räkorna rinna av.
  5. Häll av pastan och låt den rinna av. Blanda pastan och paprikan med saffransgrädden, smaka av med salt och peppar. Låt stå under omrörning på svag värme tills det blir krämigt ca 3 minuter.
  6. Grovhacka dillen och strö över räkorna. Servera räkorna med pastan och ruccolan.

För alla

Gör glutenfri: byt ut risonin mot kokt ris eller quonia.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: kontrollera att risonin inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port risonipasta
  • 1 röd paprika
  • 150 g salladsärtor
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 g saffran
  • 100 g frysta torkade tomater
  • 580 g räkor i lake
  • salt och peppar
  • 20 g dill
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2423 kJ / 581 kCal