Saffransrisoni med räkor

Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
0
Saffransrisoni med räkor

En snabblagad rätt med smakfulla ingredienser som risonipasta, paprika, tomat, salladsärter, vispgrädde, saffran och räkor. Koka risonin och blanda den med paprikan och saffransgrädde. Strö grovhackad dill över räkorna och servera tillsammans med pastan och rivig ruccola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2014

Saffransrisoni med räkor

Ingredienser

4 portioner
4   port risonipasta
1   röd paprika
150 g  salladsärtor
2 1/2 dl  vispgrädde
1/2 g  saffran
100 g  frysta torkade tomater
580 g  räkor i lake
salt och peppar
20 g  dill
1/2   påse rucola (à 65 g)

För alla

Gör glutenfri: byt ut risonin mot kokt ris eller quonia.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: kontrollera att risonin inte innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2423 KJ / 581 kCal
Fett27 g
Kolhydrater53.9 g
Protein27.1 g

Testa liknande recept

Kräftpasta med saffran och salladsärtor
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig kräftpasta med salladsärter
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tom kha med räkor
Betyg 2.8 av 5.
267 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt kolja med kräft- och äggröra
Betyg 3.4 av 5.
49 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
One pot pasta med salsiccia, sparris och citron
Betyg 4.2 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig risotto med kräftsallad
Betyg 3.2 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga