Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig räkpasta

Räkor sätter guldkant på din vardag i en snabb och gräddig räkpasta. Smaksatt med curry, vitlök och med grönsaker som paprika, majs och purjo i blir det en kanonmiddag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt räkorna rinna av men spara räkspadet.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Ansa och strimla paprika och purjolök. Låt majsen rinna av.
  4. Fräs paprika, purjolök och curryn hastigt i matfettet. Tillsätt majs och pressad vitlök.
  5. Rör ner grädden och räkspadet. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i såsen. Låt såsen koka upp och smaksätt med salt och peppar. Blanda ner räkorna och låt allt bli varmt. Koka inte för då blir räkorna sega.
  6. Blanda pastan med räksåsen och servera.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 560 g räkor i lake
  • 4 port pasta, gärna penne
  • 1 röd paprika
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 burk majskorn (à 340 g)
  • 1 msk curry
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl av räk spad
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2636 kJ / 632 kCal