Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med saffransräkor

Färsk pasta tagliatelle med räkor i tomatsås som smaksatts med saffran är en superb middag som du enkelt svänger ihop. Tomatsåsen, med saffranet och vinet, värmer räkorna just innan den hälls över pastan och lite parmesanost strös ovanpå.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ihop matlagningsvin och saffran. Häll på tomatsåsen och låt värmas. Krydda med salt, nymalen svartpeppar och gärna socker.
  2. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  3. Häll av och värm räkorna i tomatsåsen. Lägg upp pastan i skålar. Skeda över tomatsåsen.
  4. Servera pastan med färskriven parmesanost, sallad och baguette.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tomatsåsen.
Gör glutenfri: byt till glutenfri pasta och servera med glutenfri baguette.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanosten mot sojaost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet lysozym (E1105).

Tips

Krydda gärna såsen extra med strimlad färsk basilika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
  • 1 burk färdig tomatsås (à 320 g)
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 krm socker
  • 500 g färsk tagliatelle
  • 2 burkar räkor i lake (à 360 g)
Till servering
  • färskriven parmesanost
  • sallad
  • baguette
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2248 kJ / 690 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer