Pasta med räkor, dill och sockerärtor
En snabblagad vardagspasta med räkor, krispiga sockerärtor, söt paprika i en krämig gräddsås. Krydda pastan med citron, vitlök och dill och servera med nykokt al dente pasta i en djup skål.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018
Ingredienser
4 portioner
580 g räkor i lake (spara spadet)
4 port tagliatelle
150 g sockerärtor
1 röd paprika
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl spad från räkorna
salt
peppar
1/2 citron
1 ask färsk dill (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2631 KJ / 630 kCal
Fett30 g
Salt4 g
Kolhydrater59 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otroligt gott
Jenny
2022-07-16Supergott!!
Therese
2018-10-18Gott! Vi tog ICAs skaldjursmix för en festligare variant.
Lennart
2017-11-10