Pasta med räkor, dill och sockerärtor

9
3
Pasta med räkor, dill och sockerärtor

En snabblagad vardagspasta med räkor, krispiga sockerärtor, söt paprika i en krämig gräddsås. Krydda pastan med citron, vitlök och dill och servera med nykokt al dente pasta i en djup skål.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018

Pasta med räkor, dill och sockerärtor

Ingredienser

4 portioner
580 g räkor i lake (spara spadet)
4 port tagliatelle
150 g sockerärtor
1 röd paprika
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl spad från räkorna
salt
peppar
1/2 citron
1 ask färsk dill (à 20 g)

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Jenny

2022-07-16

Otroligt gott

Therese

2018-10-18

Supergott!!

Lennart

2017-11-10

Gott! Vi tog ICAs skaldjursmix för en festligare variant.

Näringsvärde per portion

Energi 2631 KJ / 630 kCal
Fett 30 g
Salt 4 g
Kolhydrater 59 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden