Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kräftpasta med saffran och salladsärtor

Krämig kräftpasta med en underbar smak av saffran. Koka ihop en smarrig gräddsås med vitlök, saffran och kräftlake som ger rätten en härligt intensiv havssmak. Den vackert gula kräftsåsen vänds med spaghetti och toppas med mangold och knapriga salladsärtor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och koka salladsärtorna med pastan när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
  2. Skala och hacka vitlöken.
  3. Fräs vitlöken i oljan i en kastrull och rör i saffranet. Tillsätt grädden och laken blandad med majstärkelsen under omrörning och låt koka ca 3 minuter.
  4. Blanda kräftorna med såsen och vänd sedan ner pastan och salladsärtorna.
  5. Servera med mangold.

För alla

Gör glutenfri: använd  glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port spaghetti
  • 150 g salladsärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 1 msk olja
  • 1/2 g saffran
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl lake från kräftorna
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 65 g röd mangold
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3609 kJ / 869 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept