Kräftpasta med saffran och salladsärtor

5
0
Kräftpasta med saffran och salladsärtor

Krämig kräftpasta med en underbar smak av saffran. Koka ihop en smarrig gräddsås med vitlök, saffran och kräftlake som ger rätten en härligt intensiv havssmak. Den vackert gula kräftsåsen vänds med spaghetti och toppas med mangold och knapriga salladsärtor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016

Kräftpasta med saffran och salladsärtor

Ingredienser

2 portioner
2
port spaghetti
150 g
salladsärtor
1
vitlöksklyfta
1
förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 msk
olja
1/2 g
saffran
2 dl
vispgrädde
1 dl
lake från kräftorna
1 tsk
majsstärkelse
65 g
röd mangold

För alla

Gör glutenfri: använd  glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3609 KJ / 869 kCal
Fett 49.5 g
Salt 3.29 g
Kolhydrater 58.4 g
Protein 44.9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept