Räkpasta med dill och broccoli

9
1
Räkpasta med dill och broccoli

En supergod räkpasta som passar perfekt en kväll när man har lite bråttom eftersom det bara tar 20 minuter att laga. Lök och vitlök steks i en kastrull innan grädde och en mjölk- och majsstärkelseblandning rörs i. Salt, peppar och så räkorna förstås. Serveras med pasta och broccoli.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2021

Räkpasta med dill och broccoli

Ingredienser

4 portioner

Räksås

1
gul lök
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 1/2 dl
mjölk
2 tsk
majsstärkelse
-
salt
-
peppar
1
förp räkor i lake (à 580 g)
1
förp färsk dill (à 20 g)
4
port tagliatelle
250 g
broccoli

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Mattias

2021-09-10

Gott med chili i räksåsen

Näringsvärde per portion

Energi 2081 KJ / 498 kCal
Fett 15 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 61 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept