Räkpasta med dill och broccoli
En supergod räkpasta som passar perfekt en kväll när man har lite bråttom eftersom det bara tar 20 minuter att laga. Lök och vitlök steks i en kastrull innan grädde och en mjölk- och majsstärkelseblandning rörs i. Salt, peppar och så räkorna förstås. Serveras med pasta och broccoli.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2021
Ingredienser
4 portioner
Räksås
1 gul lök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
salt
peppar
1 förp räkor i lake (à 580 g)
1 förp färsk dill (à 20 g)
4 port tagliatelle
250 g broccoli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2081 KJ / 498 kCal
Fett15 g
Salt2.9 g
Kolhydrater61 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt mild, använd mycket peppar!
Freja
2022-03-29Gott med chili i räksåsen
Mattias
2021-09-10