Saffranspasta med räkor

Saffranspasta med räkor är en lättlagad rätt med en fantastiskt fin gul aptitlig färg. Paprika, lök och saffran fräses hastigt och vitlök tillsätts därefter. Grädde får koka ihop med räkspad till en krämig sås. Addera resten av ingredienserna och servera såsen med nykokt pasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2025

Ingredienser
4 portioner
1 förp räkor i lake (à 570 g)
4 port tagliatelle
1 röd paprika
125 g salladslök eller 1/2 purjolök (för 4 port)
2 plommontomater
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
1/2 g saffran
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl spad från räkorna
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2377 KJ / 569 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sååå gott rekomenderas smakar underbart
Helene
2025-08-22Enkelt och gott Tillsatte en halv zucchini Anki
Ann-cathrine
2025-07-24Supergott grundrecept. Vi la till parmesanost, en skvätt creme fraiche, chilifrukt, och bytte ut saffran mot gurkmeja för att få färgen. Kryddade med paprikapulver och cayennepeppar. Bytte också ut majsstärkelsen mot idealmjöl.
Sven-erik
2025-06-23