Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Saffranskola med kokos

(115)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Testa något nytt på julbordet i år. Den här annorlunda saffranskolan med rostad kokos kommer snabbt att bli en succé. Smaskig, söt och härligt charmerande.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 1 1/2 dl kokos
  • 2 påsar saffran (à 1/2 g)
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda grädde, matfett, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på hög värme och rör om. Fortsätt att koka utan omrörning till kulprovet (120-125°C). Häll lite av smeten i kallt vatten och för ihop till en kula. Håller kulan ihop är kolan klar.
  2. Rosta kokosen i en torr het panna tills den blir gul-brun. Blanda ner den och saffranet i kolasmeten. Häll upp smeten i en smord eller bakpappersklädd form. Låt kolan stelna innan den skärs i bitar.