Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Saffranskola med kokos

Testa något nytt på julbordet i år. Den här annorlunda saffranskolan med rostad kokos kommer snabbt att bli en succé. Smaskig, söt och härligt charmerande.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda grädde, matfett, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på hög värme och rör om. Fortsätt att koka utan omrörning till kulprovet (120-125°C). Häll lite av smeten i kallt vatten och för ihop till en kula. Håller kulan ihop är kolan klar.
  2. Rosta kokosen i en torr het panna tills den blir gul-brun. Blanda ner den och saffranet i kolasmeten. Häll upp smeten i en smord eller bakpappersklädd form. Låt kolan stelna innan den skärs i bitar.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 1 1/2 dl kokos
  • 2 påsar saffran (à 1/2 g)
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!