Mintkola | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mintkola

En lyxig mintkola som får sin smak av mintkarameller. Blanda ingredienserna i kastrull och koka kraftigt före du häller ut på bakplåtspapper. Godiskrosset strös över före allt får stelna några timmar. Paketera gärna de klippta bitarna i cellofan.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krossa Mariannekarameller.
  2. Smält smör i en vid kastrull, tillsätt ljust eller mörkt muscovadosocker, ljus sirap, vispgrädde och salt. Koka upp under omrörning. Koka kraftigt utan lock till 124°C, använd en digital termometer eller gör ett kulprov. Rör då och då.
  3. Häll genast ut på bakplåtspapper i en form, ca 15 x 20 cm. Strö över karamellkrosset. Ställ 3 timmar i kyl. Klipp i bitar och packa gärna i cellofan.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 10 mintkarameller av Mariannetyp
  • 75 g smör
  • 2 dl ljust eller mörkt muscovadoråsocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan