Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Julkola med havssalt

En härligt seg kola kan vara ett av de mest uppskattade inslagen på gotteborden kring jul. Varför inte prova att krydda julkolan med lite havssalt? Vi lovar en ljuvlig kombination av sött och salt. Smaklig kola!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll grädden i tjockbottnad kastrull, vispa i kakaon.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna. Koka kolan kraftigt ca 15-20 min, smeten ska vara tjock och bilda stora bubblor, 120 grader. Gör kulprovet om du inte har någon termometer.
  3. Garnering: Klä en form, ca 20x30 cm (för 40 st kolor) med bakplåtspapper och häll i kolan, strö över saltet och låt svalna. Skär kolan i fina bitar. Förvara svalt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per kola.

Recept och bild från Valio.

Ingredienser

Portioner: ca 40 st
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk kakao
  • 100 g smör
  • 3 dl muscovadosocker
  • 1 dl sirap
  • 1 krm salt
  • 2 msk flytande glukos
Garnering
  • flingsalt eller havssalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 328 kJ / 78 kCal